0
Fudbal

FOTO: FSS

FSS POTVRDIO – TUŽAN DAN ZA SRPSKI FUDBAL: Vezista Mančester junajteda je definitivno napustio ‘Orlove’!

Objavljeno: 28.08.20 u 13:04

Veoma tužan dan za srpski fudbal.

Vezista ‘crvenih đavola’ Nemanja Matić više neće nositi dres ‘Orlova‘. Sinoć je odjeknula vest da se legendarni fudbalski as povukao iz reprezentacije Srbije.

Njegovu odluku potvrdio je i sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević, on je istakao da će FSS poštovati Matićevu odluku.

– Kad sam došao u Savez, razgovarao sam sa Mitrovičem, Milivojevićem i Matićem. Nemanja je i tada rekao da će se vratiti, ali imao je nekih svojih odluka koje nemaju veze sa nama. Pričali smo pre nekoliko dana, nazvao sam ga telefonom, dogovarali smo se i da popijemo kafu, ako nam to vreme i obaveze dozvole. Bio je to jedan krajnje prijatan i korektan razgovor. Odlučan je u tome da stavi tačku na reprezentativnu karijeru – rekao je Matijašević.

FOTO: FSS

Matijašević je rekao da ne zna koji je razlog naterao Matića da donese ovu odluku.

– Nije naveo konkretnije razloge, on zna zbog čega je to tako i istakao je da je vreme da mladi dođu na njegovo mesto. Ponavljam, nije bilo ubeđivanje, već samo razgovor. Poštujem njegovo mišeljenje. Ima 32 godine, imao je tešku sezonu iza sebe, potrebno je imati razumevanja. Selektor je takođe razgovarao sa njim, o čemu ćete sigurno čuti više na konferenciji za medije u ponedeljak. To je Nemanjina odluka koju moramo da poštujemo – rekao je Matijašević, a potom dodao:

PROČITAJTE JOŠ: FSS NE PRAŠTA: ‘Večiti’ su žestoko kažnjeni – Zvezda je prošla najgore!

– Evropski fudbal je na vrhunskom nivou, naporan, traži mnogo odricanja i prirodno je da dolazi do smene generacija. Mi smo toga svesni, znamo da nas očekuje jedna vrsta podmlađivanja nacionalnog tima. Sve je to potpuno normalno i u skladu sa datim okolnostima moramo da se ponašamo maksimalno odgovorno i da se trudimo da ostvarimo zacrtane ciljeve i rezultate, a to pre svega plasman na Evropsko prvenstvo – poručio je sportski direktor FSS-a.FOTO: FSS 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter