0
Evropske lige

EVROPA NA NOGAMA: Otac Lionela Mesija otišao u Englesku na pregovore!

Objavljeno: 27.08.20 u 10:05

Otac Lionela Mesija, Horhe, stigao je u Mančester kako bi pregovarao oko transfera svog sina u Mančester siti, javljaju ‘Tyc’ i ‘RAC1’.

TyC je otkrio i kada je Mesi rešio da hoće da napusti Barselonu, što je klub potom potvrdio, a isti medij sada javlja da će Horhe otići na ‘Etihad’, a tamo će tražiti dvogodišnji ugovor od Sitija, ali je još uvek nejasno da li će biti potrebno da klub iz Mančestera plati obeštećenje Barseloni.

Mesi je u otvorenom ratu sa Kataloncima i ono što je tinjalo tokom cele sezone između njega i uprave kluba, buknulo je nakon poraza od Bajern Minhena u Ligi šampiona 8:2, ali i posle gubitka titule u Španiji.

Kap koja je prelila čašu bio je razgovor sa novim trenerom Barselone Ronaldom Kumanom, koji je u telefonskom razgovoru rekao Mesiju da su ‘njegove privilegije prošlost’, a Holanđanin je telefonski praktično oterao i Luisa Suareza iz kluba rekavši da više na njega ne računa. To je iznerviralo Mesija koji je faksom obavestio odbor kluba da hoće da napusti ‘Kamp Nou’.

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA SAZNALA SVE MOGUĆE RIVALE: Evo sa kim crveno-beli mogu da se sastanu u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona!

Izvršni direktor Sitija Feran Sorijano veruje da će njegov klub uspešno uskočiti ponudom i angažovati Mesija besplatno, ali uz bogatu platu za argentinskog asa.

Za svaki slučaj, Sorijano je kontaktirao Mesija i njegovog zastupnika i rekao da će Siti moći da ga angažuje, čak iako Argentinac bude primoran da plati obeštećenje povrh milionskih nedeljnih primanja.

Argentinac je tražio da na osnovu klauzule u ugovoru ode slobodno u drugi klub, dok Barselona insistira na tome da je ta mogućnost istekla u junu.

Protivargument na strani igrača je taj što klauzula ističe deset dana posle finala Lige šampiona koja je završena u nedelju zbog produžene sezone usled pandemije korona virusa.

Posredi je spor fudbalera sa klubom, dok njegov otac već pregovara sa Sitijem. Kao najozbiljniji kandidat pored ‘Građana’ još odranije je milanski Inter koji je najavio da će probati da dovede Mesija.

Lionel će dok se situacija ne razreši počinje da trenira, a u ponedeljak će se pojaviti na treningu prvog tima kako klub ne bi imao na osnovu čega da ga kažnjava ili na druge načine sankcioniše.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter