0
Evropske lige

BAVARCI SU POTVRDILI SVOJU DOMINACIJU: Bajern je šampion Evrope! (VIDEO)

Objavljeno: 23.08.20 u 23:10

Bavarci su osvajači Lige šampiona.

Fudbaleri Bajerna savladali su u finalu Lige šampiona francuskog velikana PSŽ, rezulatom 1:0. Bajern je na taj način šesti put u istoriji postao šampion Evrope i Paris Sen Žermen će na prvi trofej morati da sačeka barem do sledeće sezone.

Parižani su do finala eliminisali Dortmund, Atalantu i Lajpcig, dok je Bajern bio bolji od Čelsija, Barselone i Liona. Bajern je delovao nezaustavljivo, pogotovo u duelu sa Barselonom koje je ‘pregazio’ sa neverovatnih 8:2. Međutim, protiv Liona su pokazali slabosti u odbrani i PSŽ će sigurno to pokušati da iskoristi.

Prvo poluvreme je bilo prilično uzbudlivo. Šanse su se ređale kao na traci, nedostajali su samo golovi. Robert Levandovski je bio najkonkretniji u Bajernu, Poljak je prvo u 22. minutu pogodio stativu, da bi u 31. minutu šutirao glavom pravo u Kejlora Navasa. Nojer je ‘spasio’ Bavarce u nekoliko navrata, a najbolju priliku za francuskog velikana propustio je Kilijan Mbape u 45. minutu susreta.

U prvom minutu sudijske nadoknade dogodila se sporna situacija, naime, Komana je u kanzenom prostoru ‘svetaca’ oborio Tilo Kerer, ali Domeniko Orsato je u konsultaciji sa VAR-om odlučio da nema elemenata za najstrožu kaznu.

Za razliku od prvog poluvremena, drugi deo je počeo prilično mirnije i opreznije sa obe strane. Kako je vreme prolazilo Bajern je uspostavljao sve veću dominaciju, a ‘kruna’ toga stigla je u 59. minutu kada je Koman na asitenciju Džošue Kimiha savladao Navasa.

Parižani su nakon pogotka klonuli duhom, konstantni napadi Nejmara, Paredesa, Mbapea, lako su zaustavljali odbrambeni igrači crvenih. Poslednjom linijom odbrane fantastično je komandovao David Alaba.

Izabranici Hansa Ditera Flika su rutinski priveli meč kraju na taj način osvojili treći trofej u ovoj sezoni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter