0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

NENAD LALATOVIĆ: U Kruševcu će biti teško, ali idemo na pobedu! (VIDEO)

Objavljeno: 22.08.20 u 10:15

U 5. kolu Super lige Srbije, fudbalere Vojvodine u nedelju očekuje gostovanje ekipi Napretka u Kruševcu.

Posle dve pobede u poslednja dva kola, atmosfera u FK Vojvodina je još bolja nego što je bila, pa crveno-beli sa još većim optimizmom dočekuju ovaj meč.

To potvrđuju i reči šefa stručnog štaba Vojvodine Nenada Lalatovića, koji je nekada bio trener narednog rivala ‘stare dame’.

– Napredak iz Kruševca je sjajan tim i tamo je uvek teško igrati. Ja to najbolje znam kao trener, jer mnogo puta sam u Kruševcu imao vrlo teška gostovanja. Sigurno neće biti nimalo laka utakmica. Oni su izgubili prošli meč i daće sve od sebe da se vrate na pobednički kolosek, ali naravno, i mi ćemo dati sve od sebe da nastavimo naš pobednički niz. Šanse su 50-50, a videli ste da je u prvom kolu Partizan jedva pobedio u Kruševcu. Napredak je imao mnogo šansi i rezultat je mogao da bude drugačiji, što samo govori o njihovom kvalitetu. Imaju sjajnog trenera, sjajne igrače i organizovan su klub, ali mi smo velika Vojvodina, a velika Vojvodina se nikoga ne plaši i protiv svakog ide na pobedu – kaže Lalatović.

PROČITAJTE JOŠ: ŽARKO LAZETIĆ ZA HOTSPORT: Nikome pre meča ne priznajemo da je bolji! Velika i zaslužena pobeda protiv TSC-a!

On zna kako treba igrati protiv Napretka i šta može da presudi na ovom meču.

– Treba da budemo strpljivi i da ne srljamo. Oni igraju u formaciji 3-4-3 ili 3-5-2 i fenomenalno istrčavaju polukontre i kontre. Utakmica se igra 90 minuta i ukoliko igrači budu strpljivi i ispune ono što tražim od njih, možemo doći do sva tri boda – napominje strateg Vojvodine.

Posle meča protiv Napretka, Novosađane očekuje derbi protiv Partizana na ‘Karađorđu’.

– Mislim da nijedan tim u Srbiji nije uspeo da za pet dana dva puta pobedi Partizan i to u dve vrlo bitne utakmice. Prvenstvena je bila bitna za nas da se vratimo na treću poziciju, jer da tad nismo pobedili, sezonu bismo završili na četvrtom mestu. Pobedili smo 1:0, a pobedili smo i u najvažnijoj utakmici za Vojvodinu. Trijumfovali smo u finalu, doneli trofej u Novi Sad i obradovali naše navijače, koji su utakmicu gledali preko video-bima na punoj zapadnoj tribini ‘Karađorđa’ i jako želeli našu pobedu. Pred taj meč, Partizan je bio ubeđen da će nas pobediti, pa su već bili isplanirali slavlje u Beogradu i rezervisali restoran da ih čeka. Međutim, trofej ne osvaja onaj kome je namenjen, već kome je suđen. Obe utakmice su bile jako teške, a Partizan je sjajan tim, sa sjajnim pojedincima – rekao je Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine ističe da, bez obzira na sve, ima ogromno poštovanje prema Partizanu.

– Ja volim malo da se našalim i prepucavam sa njima, jer i oni mene diraju, pa moram da im vraćam. Međutim, moram da kažem da stvarno poštujem Partizan. Da budem iskren, imam mnogo prijatelja koji su igrali tamo, a čak ima i dosta onih sa kojima se privatno družim i koji su veliki navijači Partizana. Prepucavanje postoji samo tokom utakmice, ali ne i posle meča, jer život ide dalje. Slobodno mogu da kažem da Partizanu iz sveg srca želim da uđe u grupnu fazu Lige Evrope, jer taj klub, igrači, stručni štab i uprava to apsolutno zaslužuju. Zaista tako mislim i svakom srpskom klubu želim sve najbolje u Evropi. Kako Crvenoj zvezdi iz sveg srca želim da uđe u Ligu šampiona, tako i Partizanu i TSC-u želim da uđu u Ligu Evrope, a isto to iz srca, iz duše, iz svega, želim i mojoj Vojvodini. Tešku utakmicu ćemo imati protiv Partizana, ali to je još uvek daleko i, u ovom trenutku, fokusiran sam samo na Napredak. To nam je jako bitan meč, kako bismo u miru mogli da dočekamo Partizan – kaže Lalatović.

Kako trenutno stoje stvari, i meč protiv Partizana na ‘Karađorđu’ igraće se bez prisustva publike.

– Mislim da nam to neće biti ni prednost, ni nedostatak, jer nama je svejedno da li se igra sa publikom ili bez. Kad ste fokusirani na utakmicu, vi publiku ni ne čujete. Naravno, svaki derbi treba da se igra sa publikom i jako mi je žao zbog ove situacije sa koronom. Međutim, razumem da je najbitnije zdravlje svih nas. Kad Krizni štab bude rekao da publika može da se vrati na stadion, vratiće se, a do tada ćemo igrati bez publike, na šta smo se već i navikli. Ipak, uzimajući u obzir to kako je Vojvodina odigrala ove četiri utakmice, da je bio pun stadion, apsolutno ne bismo zaostajali za nemačkom, španskom ili italijanskom ligom. To su bili sjajni mečevi, u visokom ritmu, sa mnogo golova i šansi, a za srpski fudbal je dobro da se igraju takve utakmice – rekao je Lalatović.

 

 

FOTO: FK Vojvodina

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter