0
Evrokupovi

SEVILJA POTVRDILA DOMINACIJU U LIGI EVROPE: Španski klub pobedio Inter i došao do šestog trofeja u takmičenju! (VIDEO)

Objavljeno: 21.08.20 u 23:00

Fudbaleri Sevilje osvojili su Ligu Evrope za sezonu 2019/2020, pošto su u veoma zanimljivom finalu savladali Inter sa 3:2.

Španski klub je tako došao do šestog trofeja u ovom takmičenju, koje je prethodno osvajao 2006, 2007, 2014, 2015, 2016. godine.

Odmah na startu meča počela su uzbuđenja. Dijego Karlos je u 3. minutu sa dve ruke oborio Lukakua nakon dugog duela i trka, sudija je odmah pokazao na 11 metara. Loptu je na kreč stavio Belgijanac i pogodio za vođstvo Intera.

Nakon sedam minuta vratili su se Andalužani. Centrirao je Navas a u gol loptu poslao De Jong.

 

U narednim minutima Italijani su imali prilike, tačnije Dambrozio koji nije uspeo precizno da šutira iz izgledne prilike.

Preokret u Kelnu usledio je u 33. minutu kada je povela Sevilja. Drugi put na meču je strelac Luk de Jong. Banega je sjajno centrirao a Holanđanin bio najviši u skoku i glavom matirao slovenačkog golmana.

Luda utakmica, nastavila je u tom stilu, pošto je samo dva minuta kasnije ponovo usledilo izjednačenje. Centrirao je Marselo Brozović, a Godin u jednoj gomiletini fudbalera u padu glavom poslao loptu u mrežu.

To je bilo sve u ludom prvom poluvremenu.

Prva prilika u drugom delu utakmice bila je za Inter. Nakon centaršuta sa desne strane se lopta odbila kraj Galjardinija koji je sa ivice kaznenog prostora pokušao, ali je udarac bio izblokiran.

Velika prilika za Romelua Lukakua u 65. minutu. Trčao je ka golu Sevilje, par koraka iza imao dvojicu defanzivaca španskog tima ali je u situaciji jedan na jedan golman Andalužana bio uspešniji.

Konačan rezultat ispostaviće se postavio je Dijego Karlos,  nakon čijeg šuta je Lukaku poslao loptu u svoju mrežu.

Mada je lopta išla van okvira, a Belgijanac je slučajno poslao u gol – pogodak je pripisan fudbaleru Sevilje.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=OHP7LxWvMJ4

FOTO: Twitter/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter