0
Fudbal

FOTO: FSS

TUMBAKOVIĆ OTKRIO: Evo zašto na spisku nema Luke Milivojevića i nijednog fudbalera ‘večitih’ rivala! (VIDEO)

Objavljeno: 20.08.20 u 13:55

Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković objasnio je o spisak igrača za utakmice protiv Rusije i Turske u Ligi nacija.

Tumbaković je za septembarsku akciju pozvao 27 igrača i to bez ijednog desnog beka i veziste Kristal Palasa.

Na spisku opet nema Luke Milivojevića, sa kojim je napravljen dogovor da preskoči ovu akciju kako bi proverio druge igrače na toj poziciji.

– Održavamo kontakt sa svim reprezentativcima. Kroz ove dve utakmice moramo da izdefinišemo ideju za oktobar (baraž za plasman na EP prim. aut). Luka je proveren igrač, vratio sam ga u reprezentaciju i napravljen je razgovor s njim. Zbog grupe igrača na njegovoj poziciji glupo bi bilo da gomilamo. Odlučeno je da preskoči i da dođu igrači poput Grujića i Lukića, ali je Luka tu i računamo na njega – rekao je Tumbaković putem onlajn konferencije za medije.

PROČITAJTE JOŠ: TUMBAKOVIĆ SAOPŠTIO SPISAK: Selektor Srbije objavio na koje fudbalere računa za mečeve Lige nacija, ima i debitanata u nacionalnom dresu! (FOTO)

Na spisku, takođe, nema nijednog igrača iz Superlige, odnosno beogradskih ‘večitih’.

– U novonastalnoj situaciji nismo mogli da skautiramo i gledamo. Spisak je najrealniji. Vodili smo računa da način i model igre prilagodimo igri naših reprezentatativaca iz klubova. Jeste manji broj igrača u defanzivnoj liniji. Skautirali smo 60 igrača. Moja ideja je da afirmišemo i našu ligu, da na spisku budu igrači iz naše lige. Sve je poremećeno terminološki i moja ideja je da igrači iz naše lige, gde ulaze u ritam i u utakmica u Evropi, bolje bi bilo da bude u svojim klubovima. Evropa puno znači. Onog momenta kada bude postojala potreba da budu deo nacionalnog tima, biće tu. Ovog momenta prećutno izlazimo u susret Partizanu, Crvenoj zvezdi i Vojvodini.

Usledilo je pitanje da li postoji problem nedostatka igrača na poziciji desnog beka.

– Da li je hronični nedostatak desnog beka? Ne znam. Naiđe grupa igrača koja nosi tim i traje godinama, napravi se prostor da na nekim pozicijama nema igrača. U mojoj glavi se ne uklapa za to mesto, iako je ranije igrao u karijeri to. Sada se profilisao kao vezni igrač sa posebnom ulogom u Sevilji.

Sa Lukom Jovićem je problem rešen u decembru, dok Tumbaković prema njegovim rečima nije znao da je bilo nesporazuma sa Markom Grujićem.

– Vrlo je jednostavno. Sa Jovićem smo u decembru smo izdefinisani sve. Grujića pratim godinama, celu njegovu genezu od mlađih selekjcija, onda Crvene zvezde, Liverpula i Herte, sada se ukazala šansa… Nismo razgovarali nas dvojica, ne znam da li je bilo nesporazuma ranije. Ne znam o čemu se radi.

Da li je cilj prvo mesto u B divizije Lige nacija i plasman u elitu?

– Imamo zahteve i ciljeve, ali ovog momenta nije lako dati odgovor. Onaj ko se takmiči . Srbija ima kvalitet da bude ravnopravna, da maksimum i pokuša napravi rezultat. Nisam siguran da li treba da bude prva, ali je važniji naš nastup u baražu. Vrh vrhova je utakmica 8. oktobra.

Tumbaković je prvi put pozvao doskorašnjeg štopera Partizana, a sada Monaka Strahinju Pavlovića.

– Lepo je što je prepoznat kvalitet Strahinje Pavlovića. U martu je bio u fokusu, tada je bio planiran i bio je u formi. Nije tačno da je pozvan kada je otišao iz Partizana – zaključio je selektor Srbije.

Srbija 3. septembra igra u Moskvi protiv Rusije, a tri dana kasnije čeka Tursku.

 

 

FOTO: FSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter