0
Domaći fudbal

NENAD LALATOVIĆ: Očekuje nas najteži meč do sada (VIDEO)

Objavljeno: 15.08.20 u 10:45

U 4. kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine u nedelju dočekuju ekipu Mladosti iz Lučana. Posle trijumfa u prošlom kolu nad Voždovcem, biće to prilika za crveno-bele da ostvare novu prvenstvenu pobedu i tako dodatno poprave svoj trenutni plasman na tabeli.

Međutim, s obzirom na to da je ekipa Mladosti u prva tri kola zabeležila sve tri pobede, sigurno je da ‘stara dama’ neće lako doći do bodova, sa čime se slaže i šef stručnog štaba crveno-belih Nenad Lalatović.

– Imamo stvarno jako težak raspored. U prva dva kola smo imali dva derbija protiv TSC-a i Čukaričkog, a onda i jako teško gostovanje Voždovcu, gde smo uspeli da pobedimo. Jako mi je žao što nismo uspeli da pobedimo TSC, jer taj start je uvek jako bitan, ali to smo sad zaboravili. Bitno je da smo protiv Voždovca odigrali na visokom nivou i da su igrači ispoštovali sve ono što sam tražio od njih. Po mom mišljenju, očekuje nas najteža utakmica do sada, jer jako cenim ekipu Mladosti iz Lučana. I kada smo ih pobeđivali, to je bilo sa jedan razlike. U četvrtfinalu Kupa smo igrali 0:0 i prošli na penale. To je jedan fenomenalno organizovan tim, sa iskusnim igračima, odličnim trenerom Stanićem i Neškom Milovanovićem koji vodi taj klub – kaže Lalatović.

Međutim, bez obzira na to što ceni protivnika, on veruje u novu pobedu svog tima.

– Nije ih lako pobediti, ali mi smo Vojvodina, igramo kod kuće i, u ovom trenutku, mene samo tri boda zanimaju. Želim da Vojvodina bude na onom nivou na kojem je bila i prošle sezone, a ono što ovom timu nedostaje su utakmice, jer smo tokom priprema odigrali samo dva meča po 45 minuta. Kako prvenstvo odmiče, igramo sve bolje i bolje, što pokazuje i utakmica protiv Voždovca. Međutim, da bismo opet bili pretendent za neki trofej i bili ono što navijači očekuju od nas, moramo igrati na tom nivou i dalje – smatra Lalatović.

Ovog leta, Vojvodina nije promenila mnogo igrača u svom sastavu, što sigurno može da raduje i trenera crveno-belih.

– Rockov je sjajan golman, koji je, od kako smo mi došli ovde, postao A reprezentativac Srbije. Želim mu mnogo sreće u novom klubu, da izbori mesto u startnih 11 i da postane standardni član naše reprezentacije, jer on to zaslužuje. Došli su Maksimović i Kovačević, a ja sam rekao da ne treba gomilati igrače i bespotrebno trošiti novac. Nismo u situaciji da se razbacujemo sa parama i doveli smo dvojicu igrača za koje nije bilo potrebno obeštećenje. Međutim, obojica su strašni igrači, koje sam trenirao u svom prvom mandatu u Vojvodini. Drago mi je što su se vratili, a vidim da je drago i navijačima, jer njih dvojica stvarno vole i osećaju Vojvodinu, što je jako bitno. Pristalica sam toga da tim koji pobeđuje ne treba menjati, jer ukoliko često menjate sastav, gubi se uigranost ekipe – ističe strateg Novosađana.

Šef stručnog štaba Vojvodine zahvalio se članovima uprave na naporu koji ulažu da klub funkcioniše stabilno.

– Zadovoljan sam sa igračkim kadrom i želim da se zahvalim gospodinu Bajatoviću na svemu što čini za Vojvodinu i za to da svi mi ovde budemo koliko-toliko zadovoljni. Uvek može više i bolje, ali i za sada je sjajno. Sve pohvale za njega i gospodina Ljubu Apra, jer to su ljudi sa kojima imam sjajnu saradnju, baš kao i sa novim v.d. predsednika, te je u ovom trenutku stvarno lepo biti član FK Vojvodina. Postoje još neke sitnice koje treba da se ispune prema članovima stručnog štaba i igračima, ali to će se rešiti do 15. septembra, pa će svi biti zadovoljni i orni da što bolje dočekamo Evropu. S obzirom na to da smo na ovakav način i u onakvoj atmosferi uspeli da pobedimo Partizan i osvojimo Kup, ova generacija je već prošla prva dva kola u Evropi – napominje Lalatović.

Bez obzira na to što će se u kvalifikacijama za Ligu Evrope sastati sa nekim od atraktivnih evropskih timova, svi u crveno-belom taboru veruju da Voša ove sezone može i do grupne faze takmičenja.

I Vojvodina je zvučno ime u Srbiji, a za mene i u Evropi. Vojvodina je veliki klub, sa dugom tradicijom, u kojem su igrali veliki igrači i radili veliki treneri. Prema tome, koliko god da respektujemo druge, i oni će morati da respektuju nas. Naravno, ne mogu da tvrdim ništa, jer zamislite da dobijete Totenhem sa Murinjom i budžetom kakav oni imaju. Međutim, u jednoj utakmici, sve je moguće. Nekad je trofej možda bio namenjen nekom drugom, ali je suđen bio igračima i navijačima Vojvodine i Nenadu Lalatoviću. Možda nam je suđena i grupna faza Lige Evrope – zaključio je Lalatović.

Utakmica između Vojvodine i Mladosti igra se u nedelju od 20 časova na ‘Karađorđu’, a usled trenutne epidemiološke situacije, meč će i ovoga puta biti odigran bez prisustva gledalaca.

FOTO: FK Vojvodina/youtube/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter