0
Fudbal

ISPOVEST ALBANCA KOJI JE DRONOM IZAZVAO HAOS U BEOGRADU: ‘Tražim oproštaj jer sam se popeo na srpsku crkvu’

Objavljeno: 14.08.20 u 19:55

Ismail Morina izazvao je jedan od najvećih fudbalskih skandala 2014. kada je izazvao prekid utakmice Srbija – Albanija, zbog čega je završio iza rešetaka.

On je u 41. minutu meča pustio dron sa zastavom koja je nosila mapu takozvane ‘velike Albanije’. Sudija je meč prekinuo, a Stefan Mitrović je spustio dron, nakon čega su na njega nasrnuli Albanci, u želji da otmu zastavu.

 

Mnogi su ga videli kao nacionalnog heroja u Albaniji, bebe su dobijala imena po njemu, a posle zatvora se vratio u Italiju, gde je i ranije radio i živeo.

U jednom momentu, kada je prolazio kroz Hrvatsku, jedan tamošnji graničar je video Interpolovu crvenu poternicu, zbog čega je Morina završio u najbližem zatvoru u Dubrovniku.

U novom broju Nedeljnika, objavljena je jedna izjava.

 

Kažu da sam uvredio njihovu zastavu. Njihovu veru. Nisam. Samo sam pokazao istoriju. Naše zastave – rekao je Morina, koji je usput ‘samo tražio oproštaj jer se popeo na srpsku crkvu’.

On je time podsetio da se popeo na crkvu Svetog arhangela Gavrila, koja je sagrađena između 1937. i 1939. godine u slavu nastradalih srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu.

Istakao je da se kaje samo zbog jedne stvari.

– Zbog jedne jedine stvari: što sam se popeo na crkvu. Ako su se Srbi vernici uvredili zbog toga, žao mi je. Tražim oproštaj što sam se popeo na crkvu. A ostalo? Osećam samo ponos. Sve je to bilo moja ideja. I moja sposobnost. I moja glupost. Ali sve je bilo moje – objasnio je Morina.

https://www.youtube.com/watch?v=FjUXGmGwk8Y&feature=emb_title

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter