0
Domaći fudbal

ČUKINA ‘FABRIKA’ MLADIH TALENATA: Jovan Lukić je otkrio koja je njegova formula uspeha!

Objavljeno: 14.08.20 u 14:12

Već neko vreme na Banovom brdu stasaju igrači koji su spremni za evropsku scenu, biraju se najbolji iz podmlatka, a sjajnim učinkom tokom priprema ‘ulaznicu’ za prvi tim izborio je Jovan Lukić.

Obaveze su velike, ali talentovani vezista otkriva koja je njegova formula uspeha.

– Poverenje se stiče radom i igrama, a bitno je da se u kontinuitetu ide napred. I za sve je iskreno potrebno dosta odricanja da se zasluzi prilika na glavnoj sceni. Tri meča u Super ligi sa 18 godina su plus, ali težim novim izazovima da uskoro budem starter – kaže Lukić.

Lukić se trudi da dobijenu minutažu iskoristi na pravi način.

– Svaki put deluje sve bolje. Trener Veselinović me polako uvodi u ritam, da se uhodam i prelaz iz omladinskog u seniorski fudbal treba da ide postepeno. Iskreno svaki nastup pokušavam da iskoristim na prvi način. Ide dobro, a osecam se kao deo jedne sjajne porodice.

Postoje obaveze i sa svojom generacijom.

– Pobedili smo juče Grafičar ubedljivo (3:0). Baš mi je prijalo da ostanem u fokusu, a za vikend sledi derbi sa Zvezdom.

Program je zgusnut na dva fronta.

– Sve je škola, a Čukaricki je pokazao da zna sa mladim igračima i ovaj put kojim koračam prosli su Micin i Tedić. Korak po korak, pa jednog dana da nastavim u Evropi.

Mladi vezista otkriva da mu dosta pomaću starije kolege, poput Docića i Kajevića.

– Pored treninga na kojima smo zajedno tu su svi da upute podršku, isprave neku grešku… U svemu prednjače kapiten Docić i Kajević. Oni su prošli sito i rešeto.

Lukić jedva čeka debitantski gol u dresu Čukaričkog..

– Detalja je mnogo, a najbitnije je da nemam presiju i da mogu da biram poteze. Oni zavise od trenutka i jedva čekam debitanski gol. Falili su centimetri da lopta zavrsi u mrezi Rada.

Nove obaveze tek dolaze, a mladi fudbaler je otkrio koji je cilj njegove ekipe..

– Čeka nas gostovanje Zlatiboru, želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima. Nije lako igrati bez publike, ali smo navikli. Naš cilj je da budemo u vrhu i izborimo plasman u Evropu, koji nam je izmakao prošle sezone.

Neki evropski klubovi, kao Lask u svoj tefter su upisali omladinskog reprezentativca Srbije.

– Vreme radi za mene, a važno je prvo se potvrditi ovde i onda otići spreman u inostranstvo. To je za mene iz ove perspektive baš daleko – zaključuje talentovani fudbaler.

FOTO: FK Čukarički

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter