0
Fudbal

POSLE DVE GODINE OTVORIO DUŠU: Omraženi Švajcarac otkrio sramne detalje sa SP u Rusiji

Objavljeno: 13.08.20 u 18:30

Doskorašnji kapiten fudbalske reprezentacije Švajcarske Štefan Lihtštajner u 36. godini okončao je svoju karijeru a pritom je odlučio da otkrije neke detalje sa Svetskog prvenstva u Rusiji.

Lihtštajner je za reprezentaciju odigrao 108 mečeva, treći je po broju nastupa, odmah iza Hanca Hermana i Alana Gajgera. Najzapaženije partije pružao je u dresu Juventusa, sa kojim je osvojio 14 trofeja u periodu od 2011. do 2018. godine.

Srpskim navijačima ostao je u sećanju po provokacijama u dresu Švajcarske na duelu protiv Srbije na SP u Rusiji 2018. godine. Takođe je u tom meču oborio Aleksandra Mitrovića u kaznenom prostoru.

Ostaće upamćen i po provociranju igrajući za Švajcarsku na utakmici protiv Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Tada je sredinom drugog dela oborio Aleksandra Mitrovića u kaznenom prostoru, držeći ga sa obe ruke, međutim, glavni arbitar na toj utakmici Nemac Feliks Brih, samo je odmahnuo rukama. 

On je u intervjuu za ‘Blik‘ govorio o meču protiv Srbije.

– To što sam slavio sa dvoglavim orlom? Pokazao sam solidarnost sa mojim saigračima, i tada, ali i u budućnosti“, počeo je Švajcarac pa dodao:

-To je ono što nam je potrebno i tokom korona krize. U smislu emocija, meč protiv Srbije je bio najekstremniji, jer smo imali mnogo igrača albanskog porekla. A onda gol u 90. minutu, bilo je ludilo“, opisao je Lihtštajner.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter