0
Evropske lige

FOTO: FSS

ŠPANCI ŽESTOKO ‘OPLELI’ PO SRPSKOM NAPADAČU: Smatraju da je Luka Jović najgori napadač Real Madrida u 21. veku!

Objavljeno: 11.08.20 u 20:45

Ponovo u centru pažnje španskih medija.

Srpski napadač ponovo je na meti udara od strane španskih medija, s obzirom da iza sebe ima ne baš tako dobru debitantsku sezonu.

Ovoga puta se našao na naslovnoj strani ‘Marke’ koja je izračunala da golovi nikada nisu koštali Real toliko koliko je to sada slučaj sa Jovićem. Odnosno, svaki njegov gol, a ima ih dva, koštali su klub 30 miliona evra.

– Dva gola Luke Jovića su razlog za uzbunu. Ta suma je užasna sama po sebi, ali je još gora kada se uzme u obzir da ga je Real platio 60 miliona evra. To znači da je svaki od Jovićevih golova – Leganesu i Osasuni – koštao 30 miliona evra. Povrh svega toga, oba pogotka su došla u trenutku kada su ‘Merengesi’ već osvojili tri boda u pobedama 5:0 i 4:1 – piše ‘Marka’.

Odmah iza srpskog napadača nalazi se Gonzalo Iguain čioji golovi su Real koštali šest miliona evra. Argentinac je stigao u januaru i dao je dva gola na 23 meča, da bi u sledećoj sezoni dodao još devet.

PROČITAJTE JOŠ: SAVO NA POTEZU: Natho je zatražio nešto što nijedan stranac do sada nije!

‘Marka’ podseća da od skupog dolaska Nikole Anelke, koji je isto postigao dva gola, 1999. godine u Realu nije igrao napadač sa tako slabim učinkom.

– Marijano Dijaz jedva da je dobijao priliku kada je došao iz Liona, ali je u sezoni 2018/19 postigao četiri gola, iako je igrao na pet utakmica manje od Srbina. Kada je Jović došao, Marijano je odlučio da ostane jer nije verovao da je Jović bolji napadač od njega. Ove sezone je odigrao oko 20 utakmica manje od pojačanja od 60 miliona evra, a dao je samo jedan gol manje, odnosno jedan i to protiv Barselone u Klasiku – piše ‘Marka’.

FOTO: FSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter