0
Evropske lige

FOTO: YouTube

LIGA EVROPE: Inter je prvi polufinalista, ‘moćni’ Lukaku postavio novi rekord LE – ‘crveni đavoli’ slavili nakon produžetaka!

Objavljeno: 10.08.20 u 23:30

Inter je prvi polufinalista Lige Evrope.

U derbiju četvrtfinala završnog turnira, na neutralnom terenu u Duizburgu, ‘Nerazuri’ su pobedili Bajer iz Leverkuzena 2:1 i čekaju pobednika meča Šahtjor – Bazel koji se igra u srdedu.

Posljednji put Inter je u polufinalu evropskog takmičenja bio 2010. godine. ‘Neroazuri’ su nadvisili ‘farmaceute’ i zasluženo pobedili.

Pobedu je najavio Nikolo Barela, koji je u 15. minutu precizno pogodio donji desni ugao sa ivice šesnaesterca.

Prednost je ubrzo duplirao Romelu Lukaku – dominacijom u šesnaestercu, iz teške pozicije, snažni napadač je pogodio za 2:0 i oborio rekord Lige Evrope. Belgijanac je tako postao prvi čovek u istoriji koji je dao golove na devet uzastopnih utakmica u ovom takmičenju.

Bajer se vratio u igru samo tri minuta kasnije, pogotkom Kaja Haverca, najveće nade nemačkog fudbala, koji je blizu transfera u Čelsi.

Inter je do kraja imao dobre šanse preko Galjardinija, Sančeza i Brozovića, a čak dva puta je dosuđen penal za italijanski tim – oba puta nakon konsultacija sa VAR-om sudija Del Sero Grande je menjao odluke.

I ‘crveni đavoli’ su se takođe plasirali u polufinale Le, nakon što su posle produžetaka savladali Kopenhagen rezultatom 1:0.

Bilo je i te kako prilika u prvih sat i po vremena, pretio je i Kopenhagen, da bi Englezima bio poništen golu finišu prvog poluvremena zbog ofsajda u kom se našao Grinvud.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Bruno Fernandeš u 95. minutu sa ‘bele tačke’. Mančester junajted će u polufinalu 27. avgusta igrati protiv boljeg iz duela između Vulverhemptona i Sevilje.

Utorak:

Šahtjor – Bazel
Vulverhempton – Sevilja

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter