0
Evropske lige

FOTO: Twitter/Seria A

SAMO DAN NAKON ŠOKA: Juventus ‘uručio’ otkaz Sariju, već se ‘šuška’ ko bi mogao da ga zameni!

Objavljeno: 08.08.20 u 16:45

Fudbalski klub Juventus otpustio je trenera Mauricija Sarija posle samo jedne sezone, zvanično je potvrđeno.

‘Stara dama’ otpustila je trenera samo dan nakon što je Juventus eliminisan iz Lige šampiona od strane Liona. Torinski klub je prethodno poražen u finalu Kupa Italije od Napolija ali je nastavio dominaciju u Seriji A, u kojoj je osvojio devetu titulu zaredom, uprkos tome što je zabeležio tri poraza u poslednja četiri kola. Na kraju je Juventus imao samo bod više od drugoplasiranog Milana.

PROČITAJTE JOŠ: JOŠ JEDAN POVRATNIK U ZVEZDU: Miljenik navijača pregovara sa Zvezdom, informaciju potvrdio njegov agent!

Tokom istorije ’Stara dama’ je dva puta bila na krovu Evrope, ali na titulu u Ligi šampiona čeka još od 1996. godine.

Prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli najavio je u petak uveče da će klub razmotriti svoje opcije u narednih nekoliko dana, ali je ubrzano donošenje konačne odluka po pitanju Sarijeve budućnosti na klupi ’Stare dame’. U saopštenju povodom otkaza, Juventus se zahvalio italijanskom stručnjaku jer je ispisao nove stranice istorije kluba, kao i da je to bila kulminacija njegovog ličnog putovanja i uzdizanja kroz sve rangove italijanskog fudbala.

Što se tiče njegovog naslednika, Andrea Anjeli je, prema pipsnaju ‘SportItalije’, kontaktirao Mauricija Poketina, i to odmah posle utakmice Juventus – Lion, ‘samo da vidi da li je načelno zainteresovan za zvanične pregovore’, što ne bi trebalo da bude problem jer je slobodan u izboru nove radne sredine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter