0
Evropske lige

FOTO: fcbarcelona.com

LIGA ŠAMPIONA: ‘Čarobnjak’ Mesi odveo Barsu u četvrtfinale, Bavarci ‘demolirali’ Čelsi! (VIDEO)

Objavljeno: 08.08.20 u 23:27

Poslednje dve utakmice osmine finala Lige šampiona odigrane su večeras i tako je formiran još jedan par četvrtfinala u kom će igrati Barselona i Bajern Minhen.

Fudbaleri Barselone poslednji su učesnici četvrtfinala Lige šampiona, pošto su u revanšu protiv Napolija slavili trijumf rezultatom 3:1 (3:1).

Nakon 1:1 iz Napulja to je bilo dovoljno za plasman među osam najboljih ekipa na ‘starom kontinentu’.

I ovaj meč obeležio je Lionel Mesi. Izveo je majstoriju kod drugog gola, potom mu je poništen još jedan, a velikom požrtvovanošću je iznudio penal kod trećeg gola Barse.

Napoli je krenuo ofanzivno, već u drugom minutu Dris Mertens je pogodio stativu. Malo kasnije, već u 10. minutu, Barsa je povela, Klement Lengle je pogodio glavom, posle centaršuta Ivana Rakitića iz kornera.

Od tada, počela je dominacija Katalonaca. U 23. minutu Mesi je izveo ‘čaroliju’. Argentinac je krenuo u karakterističan solo-prodor, prošao dvojicu čuvara, pao, pa ustao, vratio se po loptu, namestio i pogodio na fantastičan način.

Ubrzo je Mesi dao još jedan gol, proslavio ga sa saigračima, ali se potom oglasio VAR. Pogodak je poništen zbog igranja rukom prilikom prijema lopte grudima.

Na kraju prvog poluvremena videli smo dva penala. Najpre je Leo Mesi na krajnje lukav način uskočio ispred Kulibalija, prvi došao do lopte, a onda ga je štoper Napolija svom snagom šutnuo po nozi. Činilo se da Mesi neće moći da nastavi meč, ali se ipak oporavio, a u međuvremenu je Čakir pokazao na jedanaesterac gledajući video analizu. Sa ‘bele tačke’, pogodio je Suarez.

Potom je i Napoli došao do penala i gola. Rakitić je oborio Mertensa sa leđa i Čakir je ovog puta bez ikakve dileme dosudio jedanaesterac. Siguran izvođač bio je Lorenco Insinje i na odmor se otišlo rezultatom 3:1.

Bajern je na poluvremenu vodio sa 2:1 protiv Čelsija. Levandovski je sa ‘bele tačke’ u 10. minutu načeo Čelsi, a drugi pogodag je delo Ivana Perišića (24). Tami Abraham je u 44. minutu uspeo da smanji na 2:1, a ekipi iz Londona je poništen pogodak u 28. minutu – ‘radio’ je VAR, a mladi Kalum Hadson-Odoi bio je u ofsajdu.

Drugo poluvreme je ponovo bilo u znaku Bajerna koji je rutinski odrađivao posao sa desetkovanim Čelsijem. Korentin Toliso je povisio na 3:1 u 76. minutu, a četvrti gol ponovo je bilo delo Levandovskog (84).

Utakmice četvrtfinala Lige šampiona igraće se od 12. do 15. avgusta. Sve utakmice igraće se na stadionima Benfike i Sportinga, pred praznim tribinama.

Parovi četvrtfinala:

Mančester Siti – Lion
Barselona – Bajern
RB Lajpcig – Atletiko Madrid
Atalanta – PSŽ

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter