0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SLATKE MUKE ZA STANKOVIĆA: Zvezdin dupli bonus za ponos

Objavljeno: 07.08.20 u 18:20

Fudbalski klub Crvena zvezda u svojim redovima ima šest mladih fudbalera i to u svim linijama tima – Strahinju Erakovića, Njegoša Petrovića, Veljka Nikolića, Željka Gavrića, Andriju Radulovića i Nikolu Krstovića. 

Kako je i Dejan Stanković rekao – imaće slatke muke, jer u se u njegovom timu nalaze odlični mladi fudbaleri spremni da odgovore svim izazovima.

Od ove sezone važi pravilo da najmanje dvojica fudbalera rođenih posle 1. januara 1999. godine moraju biti u startnoj postavi i da tokom prvog poluvremena, u slučaju prinudne ili taktičke zamene, bonus igrača mora takođe zameniti mladi igrač.

Veljko Nikolić je, u prva dva kola Superliga, proveo svih 180 minuta, pa se može zaključiti da se ustalio u veznom redu crveno-belih. Takođe, mladi Zvezdin kreativac postigao je jedan od najlepših pogodaka na ‘Marakani’ tokom ove 2020. godine upravo u duelu protiv Radničkog iz Niša. Ni Dejan Stanković nije ostao imun na partije Veljka Nikolića pa je posle utakmice sa Nišlijama izneo reči hvale na igru 20-godišnjeg vezista.

– On je već sad ozbiljan igrač. Često se čuje sa klupe da ga pominjem, baš zato što je on naša ‘mašinerija’ i što daje ritam ekipi. Perfektan momak, dostupan, pun talenta i kvaliteta – rekao je Stanković.

Strahinja Eraković je na najbolji mogući način debitovao na superligaškoj sceni tako što je predstavljao nepremostivu prepreku za fudbalere Novog Pazara u prvom kolu nacionalnog šampionata. Odigrao je svih 90 minuta i izmamio osmeh na licu stručnog štaba.

– Prezadovoljan sam Erakovićem, poznajem ga još iz kadetske i omladinske reprezentacije. Oduševljen sam njegovim napretkom. Debitovao je protiv Novog Pazara, bio je jedan od najboljih igrača na terenu, ali zbog rotacije neće početi protiv Radničkog. Sedamnaest momaka iz Omladinske škole potpisalo je profesionalne ugovore i sigurno da Eraković treba da im bude primer kako se dolazi do prvog tima Crvene zvezde – istakao je Stanković.

Jedan od igrača koji se afirmisao još prošle sezone, Njegoš Petrović i u novom takmičarskoj godini predstavljaće važan štraf u veznom redu Crvene zvezde. Mladi defanzivni vezista u susretu sa Radničkim odigrao je 71 minut, a na terenu ga je zamenio iskusni Seku Sanogo.

Takođe, u meču protiv Nišlija povratak u crveno-beli dres obeležio je Nikola Krstović , koji je u finišu utakmice zamenio Aleksandra Kataija. Reči hvale imao je i Dejan Stanković za još jednog mladog momka u rosteru crveno-belih.

– Što se Krstovića tiče, on je budućnost kluba, mlad igrač, mnogo je napredovao u Grafičaru i sada je sjajna opcija za nas. Njegovih petanest minuta od danas je pozitivan primer za sve, bio je dobar, kao i Eraković u prošlom meču. Oni treba da se izdižu i da veruju da mogu da uspeju u Zvezdi.

Očekuje se da, u narednim utakmicama, šansu dobiju još dva bonus igrača – Andrija Radulović i Željko Gavrić. Treba napomenuti da je Gavrić imao nezgodnu povredu na kraju prethodne sezone i nije bio dugo u potpunom trenažnom procesu, ali će već od utakmice sa Mačvom konkurisati za tim. Momak rođen 2002. godine Andrija Radulović je sigurna budućnost kluba i od njega tek treba očekivati potpunu afirmaciju jer se radi o jednom od najtalentovanijih mladih igrača.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bane Ivanović i Zvezdan Terzić upravo na ručku u Franšu! Da li se sprema 💣 Foto: @kurir.rs

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter