0
Evrokupovi

FOTO: Twitter

LIGA ŠAMPIONA: Mančester siti još jednom ‘preslišao’ i izbacio Real, Lion eliminisao Juventus iz takmičenja!

Objavljeno: 07.08.20 u 23:05

Fudbaleri Mančester sitija i Olimpika iz Liona plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

‘Građani’ su nakon pobede u Madridu od 2:1, nad Realom, istim rezultatom savladali ekipu Zinedina Zidana, dok je Juventus bio bolji od Liona sa 2:1, ali zbog poraza u prvom meču od 1:0, i pravila gola u gostima nije uspeo da se nađe u narednoj fazi.

Glavni krivac za novi poraz šampiona Španije bio je defanzivac Rafael Varan, koji je pogrešio kod oba primljena gola.

Strelci za domaće bili su Rahim Sterling i Gabrijel Žezus, a za goste Karim Benzema.

Izabranici Pepa Gvardiole i Zinedina Zidana su već u prvih 45 minuta opravdali epitet derbija ove faze elitnog takmičenja.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvi je udarac oprobao ko drugi nego Kevin de Brujne, ali je njegov udarac bio izblokiran.

Već u 9. minutu pada prvi gol, nakon neshvatljive greške Rafael Varana u predaji lopte. Gabrijel Žezus ju je samo prosledio Rahimu Sterlingu, kome iz neposredne blizine nije bilo teško da donese prednost svojoj ekipi.

Domaći su bili u tim trenucima u naletu, štoperi gostiju u grču, a drugi gol pokušavali su da postignu Ilkaj Gindogan i ponovo Sterling, ali bezuspešno.

Prvi udarac ka golu rivala Real je uputio tek u 21. minutu, kada je Karim Benzema snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora, a Ederson još lepše odbranio. Upravo je Francuz u 28. minutu doneo izjednačenje svom timu. Rodrigo je odlično prošao po desnoj strani, lepo centrirao, a Benzema glavom rutinski savladao brazilskog čuvara mreže.

Usledio je nešto mirniji deo igre, a bliži pogotku u finišu prvog dela bliži su bili domaći, međutim, De Brujne i Kanselo nisu bili najprecizniji, pa se na pauzu otišlo pri rezultat 1:1.

U sjajnom ritmu nastavili su i jedni i drugi u nastavku, a prvu priliku na početku drugog poluvremena propustio je Rahim Sterling, nakon sjajnog dodavanja De Brujnea.

Upravo je omaleni krilni napadač propustio još jednu priliku i sedam minuta kasnije, kada je Kazemiro napravio grešku u dodavanju.

Ipak, ključni detalj meča bio je novi kiks Varana, koji je još jednom loše dodao loptu svom golmanu, što je iskoristio Gabrijel Žezus i postigao gol za novo vođstvo domaćih.

Pokušavao je Real da se vrati, na terenu je poslednjih desetak minuta proveo i srpski napadač Luka Jović, ali promene rezultata nije bilo.

FOTO: Twitter/printscreen

 

Juventus je posle 90 minuta u Torinu pobedio sa 2:1, ali će morati da se oprosti od elitnog takmičenja jer nisu nadoknadili minus iz prvog meča.

Lion je odigrao taman koliko im je bilo neophodno za prolaz u četvrtfinale, nokautirali su favorizovani Juventus i čekaju narednog protivnika.

Prvo poluvreme je bilo neverovatno, videli smo dva gola i to posle dva jedanaesterca.

Utakmica je počela minutom ćutanja za sve žrtve pandemije koronavirusa, a onda je Juventus počeo agresivno kako bi anulirao minus od jednog gola iz prvog meča.

Ronaldo je imao prvu priliku, ali je bio u ofsajd poziciji, a potom Iguain propušta priliku i Lion uspeva da zapreti osvojivši udarac iz ugla, ali ništa se ozbiljnije nije desilo.

Samo nekoliko minuta kasnije videli smo dobar napad Liona, Uar je ušao u kazneni prostor gde ga ruši Bentakur i sudija Feliks Cvajer pokazuje na belu tačku.

Depaj je savladao Šćešnog i doneo veliku prednost Lionu, što je značilo da će Juventusu biti potrebna čak tri gola kako bi izbegao eliminaciju.

Nisu crno-beli bili dovoljno agresivni, čak su na momente delovali jako bledo, a onda su dobili slobodan udarac u opasnoj zoni i Lopes brani udarac Ronalda. Potom je Portugalac izveo još jedan slobodnjak i to učinio loše.

Treća sreća, kako kaže naš narod, Miralem Pjanić staje iza lopte, izvodi slobodan udarac i lopta pogađa Depaja u ruku, a Feliks Cvajer pokazuje na penal.

Ronaldo pogađa mrežu i svojim 129. golom donosi Juventusu nadu da će izbeći ispadanje iz Lige šampiona.

Drugo poluvreme je počelo nekako mirno, tiho, bez previše pompe i dobrih napada. Lion je imao jednu sasvim dobru priliku preko Bruna Gimaraeša, a Juventus je sve više grešio u napadu.

Sve dok u 59. minutu utakmice Kristijano Ronaldo nije levom nogom poslao pravu bombu u rašlje Lionovog gola, lopta ulazi u mrežu, a Juventus stiže do prednosti od 2:1.

Međutim, to je bilo sve od ‘stare dame’. Trudila se ekipa Mauricija Sarija, pokušavala na sve načine, ali je bedem ekipe Rudija Garsije doneo slavje francuskom timu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter