0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

NENAD LALATOVIĆ: Bravo za sudije!

Objavljeno: 06.08.20 u 10:25

Trener Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je posle remija sa Čukaričkim da je viđena dobra utakmica i pohvalio sudije za način na koji su odradili svoj posao.

Vojvodina je nadoknadila dva gola zaostatka protiv Brđana i izborila 2:2 na svom „Karađorđu“ u drugom kolu Superlige Srbije.

Mogu slobodno da kažem da je utakmica opravdala očekivanja i da je ovo bio jedan pravi derbi. Voleo bih da se Vojvodini uvek sudi ovako kao večeras, jer srpski fudbal može samo da napreduje kad sudije ne zanima ni ko je Vojvodina, ni ko je Čukarički. Idu kući čistog obraza i dignute glave, te mogu samo da ih pohvalim. Da bismo u Evropi bili što bolji, moramo da imamo ovakvo suđenje. Od kako sam ja ovde, budite sigurni da Vojvodini niko nije pomogao ni za aut. Treće mesto i trofej smo osvojili zahvaljujući kvalitetu igračkog kadra, uz pomoć navijača i medija koji vole Vojvodinu, kojima se takođe zahvaljujem. Neću da se vraćam na utakmicu protiv TSC-a i komentarišem penal i naš treći gol koji smo postigli, niti gospodina koji je sudio tamo i kome želim sve najbolje. Sve to bi bilo džaba, mogu samo da budem kažnjen – rekao je Lalatović.

On je delimično zadovoljan izdanjem svog tima.

– U prvom poluvremenu nismo bili na nivou na kojem Vojvodina mora da bude i nisam bio zadovoljan. Vidi se da nam nedostaju utakmice i da nismo išli na pripreme. Nažalost, zbog korone smo odigrali samo jedan-dva prijateljska meča i to po poluvreme. Teško je vratiti tim i učiniti da imaju motivaciju koju su imali prošle sezone. Kada sam došao, bili su osmi, a sada su izašli u Evropu i napravili sjajne rezultate. Jako je teško ponovo ih dići za tako kratko vreme, ali ide to sve nabolje. U drugom poluvremenu smo obično padali, a večeras smo se digli, pogotovo u poslednjih 30-35 minuta – ističe Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine nije zadovoljan konačnim ishodom meča.

– Mogu da kažem da sam nezadovoljan rezultatom, jer je trebalo da pobedimo. Ekipa koja vodi 2:0 mora da te dokrajči, ali oni su bili radosni, a njihova klupa samo što nije skočila do zvezda zbog toga što su nama dali dva gola. Mislili su da će moći, ali ekipa Nenada Lalatovića ne može da se pobedi tako lako. Momci su pokazali karakter i da nisu zaboravili da igraju fudbal. Malo sam im tumbao mesta, zato što moraju da igraju igrači do 21 godine, koji i treba da igraju. Čović je na svojoj poziciji jako dobar, ali i Zukić igra na istoj toj poziciji, pa je Čović morao da igra bočno. Vukadinović je imao koronu i nije trenirao dve nedelje. Videlo se da kada smo dobili dubinu i brzinu po bokovima da smo odmah bili bolji i agresivniji. Pravili smo dosta problema po boku i punili šesnaesterac centaršutevima sa strane – kaže strateg Novosađana.

Nakon što je stigla zaostatak od dva gola, Vojvodina je imala još dve-tri dobre prilike za treći gol.

Bukvalno je nedostajao još samo taj treći pogodak i mislim da smo večeras zaslužili da pobedimo, iako smo igrali jako loše u prvom poluvremenu. Međutim, u poslednjih 35 minuta im je visio i treći i četvrti gol. Nismo uspeli da ga damo, ali svaka čast mojim igračima. Kad kod kuće gubite 2:0 i uspete da se vratite, a ekipa kao što je Čukarički se povuče, onda znate kakav kvalitet imate. Ja sam siguran da će Vojvodina opet biti prava posle tri-četiri kola. Imamo težak raspored, u kojem su nam prve dve utakmice bile dva derbija – ističe Lalatović.

Prema njegovim rečima, kvalitet fudbala na meču je bio više nego zadovoljavajući.

Zamislite da je večeras bio pun stadion. Ne bi bilo razlike između nas, Španije, Nemačke i Engleske. Ovakva utakmica bi zapalila ceo stadion. Sudija nije bio u prvom planu i sudio je za čistku desetku. Na poluvremenu sam popričao sa igračima, ali potpuno mirnim tonom. Rekao sam im da nisu zaboravili da igraju fudbal, da znam da su istrošeni i da su im potrebne utakmice u nogama. Sasvim mirno smo pričali i u drugom poluvremenu izašli na teren i izdominirali – kaže trener Vojvodine.

On ističe da nema ništa protiv toga da se u letnjem terminu utakmice igraju kasno uveče.

Ovo je španski sistem. Protiv Selte i Barselone sam igrao u 10-11 uveče. Ja nisam navikao da u 11 uveče idem da spavam, pa mi to nije bio problem, ali ima igrača koji već tada idu na spavanje i ustaju u šest-sedam. Meni odgovara ovako, jer da nema korone i da je mogao da bude pun stadion, ovo bi bila milina. Igrači tada mogu da daju i više od svog maksimuma. Protiv TSC-a je u prvom poluvremenu stvarno bilo jako teško, čak i meni da vodim utakmicu, a kamoli igračima da trče, dok je u drugom delu meča ipak bilo malo lakše. Mislim da utakmice ne treba da se igraju u pet sati na 40 stepeni. Ja bih igrao u sedam, osam, čak i 10, zašto da ne? Bolji fudbal bi bio – napominje Lalatović.

Posle povratka iz inostranstva, za Vojvodinu je večeras nastupio i Novica Maksimović, ali je on zamenjen već u prvom poluvremenu.

– Eze mu je ušao u blok i osetio je mali bol u nozi. Nismo ništa hteli da rizikujemo i odmah smo ga zamenili. Radi se o kvalitetnom igraču i nema potrebe da bilo šta rizikujemo. On nije prošao pripreme i biće potrebno vremena da budemo oni pravi – rekao je Lalatović.

U narednom kolu, Vojvodina će gostovati ekipi Voždovca u Beogradu, a taj meč će se igrati u nedelju, sa početkom u 20:30 časova.

 

FOTO: FK Vojvodina

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter