Nešto više od pola sata tokom produžetaka, akter i to kakav (asistent za drugi gol) bio je i naš reprezentativac Aleksandar Mitrović.

U danu posle drugog ovakvog uspeha londonskog kluba u poslednje tri godine ‘Mitrogol’ je otkrio kako je ‘preživeo’ dramatično finale i povratak ‘kotidžersa’ u elitni rang engleskog fudbala.


– Ponovili smo ostvarenje od pre sve godine, veliki je ovo uspeh za sve u klubu, navijače, igrače, menadžera i sve ljude koji vole Fulam. Stvarno, osećaj je predivan. Fulam je mali klub u odnosu na neke velikane, ali klub sa velikom dušom. Predivan je osećaj što sam deo ekipe i što sam doprineo da Fulam vratimo tamo gde pripada, a to je najbolja liga na svetu, Premijer liga – rekao je Mitrović za ‘Novosti’.

Dovoljno je Mitroviću bilo i pola sata na terenu da razdrma ekipu, pokrene je i upiše asistenciju za drugi gol O’Brajana u 118. minutu, kojim je otklonjena dilema oko pobednika.

– Iskreno, nije bilo lako s obzirom na to da skoro dve nedelje nisam trenirao, bukvalno nisam potrčao, bio sam u teretani svakodnevno, radio terapije po ceo dan i trudio se da se što bolje oporavim od povrede.

PROČITAJTE JOŠ: PARTIZAN SAZIVA ODBOR ZA HITNA PITANJA: Tema razgovora – status Save Miloševića!

Povreda je bila takve prirode da je malo ko očekivao da Srbin na Vembliju upiše jubilarnu stotu utakmicu u dresu Fulama. Uz malo sreće, iste večeri je mogao i do jubilarnog 50. gola za londonski klub.

– Nije trebalo da igram, ali jednostavno ovo je bila velika utakmica, veoma bitna i za takve utakmice se trenira, radi i zato na kraju krajeva ja igram fudbal. Postojao je rizik da bi, ako obnovim povredu sledeća pauza bila tri, četiri meseca van terena, ali jednostavno nekad u životu morate da rizikujete. Na kraju rizik se isplatio, sve je prošlo dobro, čak sam i upisao bitnu asistenciju za drugi gol koji je odlučio utakmicu.

Posle sezone koja je u Čempionšipu trajala godinu i tri dana, jasno je koje su prve želje udarne igle našeg nacionalnog tima.