0
Domaći fudbal

VIŠE OD FUDBALA – VELIKO CRNO-BELO SRCE: PR služba Partizana pokrenula akciju za pomoć porodici Vuković!

Objavljeno: 04.08.20 u 11:17

U poplavama koje su krajem juna pogodile Srbiju oštećeno je više od 1000 porodičnih kuća. Osmočlanoj porodici Vuković iz Arilja, sa četvoro maloletne dece, ( Tijana 16.,Stevan 15.,Dejan 13. i Nemanja 12.) reka Moravica odnela je sve što su godinama stvarali. Tek što su okrečili kuću i nabavili nove stvari, nadošla Moravica uništila im je sve.

Glava porodice Vuković Mladomir i supruga Brankica nemaju stalno zaposlenje, već kao nadničari izdržavaju svoju porodicu. Sada nažalost ni to nije moguće, jer im je prioritet bilo sređivanje kuće posle poplave i pokušaj da se vrati u funkcionalno stanje.

– Dobri ljudi, komšije drugari pomagali su mi da izravnamo podove da bismo mogli da polako sređujemo sobe. Samo jedan krevet nam je ostao, frižider i zamrzivač kod majke u njenom delu kuće, a sve ostalo je otišlo – dodaje Mladomir.

Kako se ipak mora preživeti, a pomoć od opštine Arilje nisu dobili, jer je opštinska kasa prazna, starija deca Tijana i Stevan učestvuju u berbi malina, dok najmlađi pomažu roditeljima.

Kada je slika srušene i uništene kuće u poplavama obišla sve medije, a na njoj se video dečak kako u dresu FK Partizan sedi na njenim ruševinama, marketing i PR služba kluba su u najkraćem roku kontaktirali porodicu Vuković i uputili prvu pomoć u vidu zimskih jakni, patika, trenerki, rančeva, školskog pribora, dukserica i dr.

– Svesni smo da ovo neće vratiti njihovu kuću, ali će barem za trenutak ogrejati dečija srca u saznanju da njihov voljeni klub misli na njih – navode iz Partizana. 

Kako se približava jesen i loše vreme, a potom i zima sa svim njenim nepogodama, a porodica Vuković je i dalje bez krova nad glavom, pozivamo sve ljude dobre volje da upute materijalnu ili drugu vrstu pomoći porodici Vuković.

– Ja se nadam da će nam neko pomoći i zahvaljujem se i onima koji pomognu i onima koji ne pomognu, ali očekujem da će se neko javiti da deci obezbedimo sobu i da imaju gde da spavaju – kaže Brankica Vuković koja veruje da u Srbiji još uvek ima dobrih ljudi.

FOTO: FK Partizan 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter