15
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

U KRUŠEVCU NI VAR NE BI POMOGAO: Reč Eksperta – ‘U jednoj zemlji ono bi bio penal, a u drugoj’…

Objavljeno: 04.08.20 u 12:12

Ne stišavaju se strasti oko jedanaesterca dosuđenog prošle nedelje u Kruševcu.

Svoj sud dao je i nekadašnji sudija i ekspert za suđenje Igor Radojičić, on je analizirao sporne situacije iz 1. kola Superlige na Televiziji ‘Arena sport

– Ovakve stvari se baš često dešavaju, to je pitanje interpretacije pravila 12, prekršaj, nesportsko ponašanje. Da li igrači, klubovi, javnost, znaju kakav će biti kriterijum? Da li uvek postoji isti kriterijum? Na jednoj utakmici da, na jednoj… U jednoj državi bi ovo bio penal, u drugoj nikada! Ali, to nije problem jer se zna kriterijum. Zna se šta može da se očekuje. Nedoslednost u kriterijumu izaziva nepoverenje i zato se dešavaju saopštenja – istakao je Radojičić.

On smatra da bi sudije trebalo da budu proaktivne u završnici mečeva.

– Sudije treba da budu više uključene tokom utakmice, pogotovo u ovakvim situacijama 85-86. minut, mora mnogo više da se upozorava, da se verbalno oglasi, da se čuje. To znači i prekidanje udarca iz ugla, ako treba, pozvati igrače ili i drugu dvojicu, jer je to poruka svima koji se nalaze u kaznenom prostoru, a to je njih 20, da se to neće tolerisati – dodaje Radojičić.

Potom je govorio o primenu VAR-a u pomenutoj situaciji.

Nisam čuo da je neko pominjao reakciju igrača. Da li igrač drži sve vreme, da li koristi obe ruke? Mislim da je to malo neracionalno s Kostićeve strane. Da li je ovo povreda pravila broj 12? Jeste. Sad, kako bi VAR tu reagovao? Ako sudija kaže da je video držanje sa obe ruke, VAR ne može da reaguje, jer je bilo držanja, a on služi samo da sudiji ukaže na očigledne greške – rekao je Radojičić.

0
0

15 Komentara

  1. Kada zvezdi oduzmu titule iz penalsterca i vrate pare za namestene utakmice i Evropi, ponistiti penal koji je sudjen 1998 Jugovicu protiv Holandije onda ok.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ova sadasnja zvezda je KANCER koji treba trajno pocistiti,ona je najvece zlo u sportu,na sta se spalo da jedan takav pokvareni i korumpirani tim komentarise sudjenje,to je pokazatelj da se polako sport gasi zahvaljujuci ovom zlu od kluba,i rukovodiocima koji ga vode,lica razna sa medjunarodnih poternica i slucno!!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Problem je što su kriterijumi različiti. U Kruševcu je sviran penal 3 minuta pred kraj kod rezultata 1:1. Pre nekoliko godina u derbiju, Milenković je tako snažno vukao Boaćija za dres da mu ga je do pola svukao, a Boaći je trebalo samo da se pokloni na nekoliko metara od gola i da gol.. Bio je sprečen da da gol, ali penal nije sviran. Druga situacija: U drugom derbiju, golman Stojković je čudno pao, inscenirao faul i sudija je poništio gol Zvezdi uz obrazloženje da je golman neprikosnoven u svom prostoru. O.K. ali u Kruševcu L.Marković je neustrašivo uleteo na jednu loptu , dao je gol ali i slomio nogu golmanu. Gol nije poništen, Marković nije dobio čak ni žuti karton a obrazloženje je bilo da se Marković sam povredio odnosno sam je sebi slomio nogu. Toliko o kriterijumima.

    0
    0
    Odgovori
  4. Sudija je imao razloga da svira penal. Problem je što su aršini različiti. Pre nekoiliko god u derbiju, Milenković je iz sve snage vukao Boaćija, da mu je dres skinuo do pola. To je bilo ne na 15 metara nego na pet metara od gola Partizana, lopta prošla pored nosa Boaćiju, i isudija nije svirao čist penal, a u Kruševcu je svirao. Na drugom derbiju, poništen je gol Zvezdi jer je golman Stojković pao i inscenirao faul. Izgovor sudije je bio, da je golman nedodirljiv u svom prostoru. A u subotu, Lazar Marković u golmanskom prostoru slomi nogu golamanu Živkoviću i da gol. Ovaj put gol se priznaje, a Marković ne dobija čak ni žuti karton. Gol je priznat iz smešno obrazloženje da se sam povredio. Kriterijumi nisu isti i tu je problem!

    0
    0
    Odgovori
    • Ostrascen si navijac.Boaci i Milenkovic se medjusobno drze sa po jednom rukom,a ova prekljuce grcko rimski stil sa dve ruke,golmana ne sme niko da dira u sesnaestercu,toliko znas.U nedelju golman masi loptu i zalece se u Markovica…pravi faul…zao mi golmana,ali ne govoris istinu.

      0
      0
      Odgovori
      • Ako ti ne vidiš da je i Vitas vukao igrača Napretka i nabio mu glavu u stomak, onda ne da si neobjektivan, nego si bolesno ostrašćen! Nađi snimak, imaš ih toliko, a ne samo sa Partizanovog vjesnika! I duel Ostojića je praćen obostranim povlačenjem, kao i Vitasa!!! A sudija je ovde MORAO pre samog kornera upozori igrače, jer se sve dešavalo u „mrtvom vremenu“. Prave, dobre i DOBRONAMERNE sudije to i rade. Ali nikako i ovi iz Čokota…

        0
        0
        Odgovori
  5. A penal za zvezdu protiv novog pazara,on vam je kao bio regularan,najveci manipulatori u nsmestanju utakmica su zvezdasi,to svako normalan vidi,a ovi i sto vide prave se da ne vide i tako im ove kradje i namestanja prolaze,samo neko kada je bolji od njih odmah raspale po medijima i osporavaju pobede boljih timova od njih,dok ih ova vlast velica i pravi vestackog velikana bice nam ovako,evropu nece sigurno videti,mogu da demonstriraju silu samo na nasim terenima,i ako su im ove ispusene mustikle koje niko u evropi nece,oni velicaju i prave od njih igracine,onda alal im vera!!

    0
    0
    Odgovori
    • Upravo u tome i jeste problem! Bude približan broj penala, iako svinja debela kuka i piše gluposti.. A Partizanu su protiv TSCa, RadničkogN, sada u Kruševcu penali svirani pri samom kraju utakmice i pri nerešenom i negativnom rezultatu. Zvezdi je to bilo samo u meču protiv Inđije. A ostali penal, kojim se napravi egal u sličnom broju, uvek su bili pri već pozitivnom rezultatu za Zvezdu i/ili u meču gde je ostvarena ubedljiva pobeda!!!

      0
      0
      Odgovori
  6. A kada je na derbiju Milenković obima rukama i to okrenut od lopte ,držao Boaćija i onemogućio ga da uputi šut u gol,to onda nije bio penal,već obostrano guranje.

    0
    0
    Odgovori
  7. Kakva reakcija iz Zvezde i ostatka javnosti na ispravno sudjenje.Sta bi bilo da nije jedanaesterac. Pocelo je sa pritiscima,ocigledno da svima smeta posteno sudjenje kad je Partizan u pitanju.Kako nema reakcije FSS,sudijske organizacije na ovakve bespotrebne polemike.

    0
    0
    Odgovori
    • Šta bi bilo da jeste penal? Da li bi se ikada dosudio i da li je ikada ovakav penal dosuđen protiv Partizana i Zvezde?

      0
      0
      Odgovori
  8. òvaj covek je jedno veliko zlo. nesrecni ganac ti jasna fudbalska previla objasnjavas kao da Tolstoj pise knjigu. nema ovako onako. pravila su pravila. drzao ga je i to veoma dugo i cvrsto. je li tu stvar jasna ili nije. ima li iko nepristrasan da ovo objasni. kakav smo ovo narod postali. radojicicu ti si jedno nistavilo.

    0
    0
    Odgovori
  9. Radi mira u kući, predlažem da se poništi gol iz penala i da se utakmica registruje rezultatom 1:2,, Ali ovo prepečeni Srbi opet ne bi bili zadovoljni,,,Garant,,,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter