0
Domaći fudbal

ŠAPIĆ: Samo tri boda smatramo pozitivnim ishodom!

Objavljeno: 04.08.20 u 15:12

Statistika Stefana Šapića bila je impresivna u prethodnoj sezoni. Najviši igrač Super lige (203 santimetra), odigrao je čak 36 od 38 mečeva Čukaričkog u svim takmičenjima, postigao je četiri gola, a deset puta je nosio i kapitensku traku.

Ništa čudno, iako u ekipi ima mnogo iskusnijih momaka, ali teško da bilo ko iz ličnog iskustva zna kako je klub ‘rastao’ svih prethodnih godina.

A Šapić, koji je rođen 1997. godine, na Banovom brdu je od 2009! Zato je on jedan od najpozvanijih da uporedi sadašnju sa prošlosezonskom ekipom Čukaričkog.

Ostali smo bez Tedića i Mićina, ali smo doveli dva velika pojačanja, kao i gro momaka iz omladinske škole. Svi oni su na pripremama pokazali da mogu dosta da doprinesu ekipi. Uz sve to, čitav tim je iskusniji za godinu dana, što je od velike važnosti za sve nas. Pokazali smo i tokom pripremnog perioda, pa i u prvom kolu, da od našeg stila igre nećemo odstupati, Čukarički će ponovo igrati ofanzivno, ko god da je rival – kazao je na početku razgovora Stefan Šapić.

Kad se povede priča o ambicijama Čukaričkog, Šapić tu nema nikakvu dilemu. Isto je i sa eventualnim odlaskom sa Banovog brda.

Jurićemo plasman u Ligu evrope, tako je svake godine. Mislim da imamo sve preduslove za tako nešto, ali moramo iz utakmice u utakmicu da igramo sve bolje, sa maksimalno dobrim odnosom od prvog minuta. Na početku prošle sezone smo izgledali fenomenalno, ali desio se prekid, imali smo i malo problema na gostovanjima. Mislim da smo naučlili nešto i da greške nećemo ponavljati. Što se tiče ovog drugog, tu sam gde jesam, igrač sam Čukaričkog, ne opterećujem se eventualnim odlaskom. Otom-potom, bitno da smo zdravi, pa možda dođem i do „stotke“ na Banovom brdu – kazao je Šapić, koji je zabeležio 65 nastupa u dresu belo-crnih.

Ovosezonska premijera na Banovom brdu igrački i rezultatski bila je po meri Čukaričkog, Inđija je savladana sa 3:0.

– To je meč gde smo igrali kako treba od prvog minuta. Potom smo i na vreme „otvorili“ utakmicu, kad je tako sve je lakše. Opet, Inđija nije toliko igrala defanzivno koliko smo možda mi očekivali. Ali, svakako da ćemo uglavnom mi biti ta ekipa koja će se pitati na Banovom brdu.

Već u drugom kolu Čukarički će igrati derbi kola, na stadionu „Karađorđe“ ide u goste ekipi Vojvodine (sreda, 21 čas, TV Arenasport 2). Prošle sezone se poklopilo da u završnici Brđani sa Novosađanima odigraju čak dva susreta, rezultati su išli u prilog protivničkom timu.

– Znamo da je Vojvodina fenomenalna ekipa, pokazali su to kroz Super ligu i Kup, napravili su veliki uspeh. Iako idemo u goste, iako igramo protiv realno dosta kvalitetnijeg rivala nego što je to bila Inđija, ne treba ništa da menjamo u našem stilu igre. Drago mi je što je TV Arena prepoznala naš susret kao derbi kola, što će biti igran u centralnom terminu od 21 čas. Očekujem kvalitetnu i neizvesnu utakmicu, ali i dobar ishod po nas.

Da li je bod dobar ishod za Brđane u Novom Sadu ili?

– Ne, dobar ishod bi podrazumevao da osvojimo tri boda. Nema tu mnogo šta da se priča, s obzirom na naše ovosezonske ambicije, mada smo naravno svesni da za rivala imamo fenomenalnu ekipu Vojvodine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter