U finansijskom izveštaju Crvene zvezde, objavljenom na sajtu Agencije za privredne registre (APR), evidentiran je dug od 32.174.409 evra, zaključno sa poslednjim danom 2019. godine.

To je uključivalo i obavezu plaćanja dela obeštećenja Las Palmasu za Matea Garsiju, Hadersfildu za Radživa Van la Paru, BATE Borisovu za Mirka Ivanića, te preostala rata Tondeli za Tomanea.


U međuvremenu, to je izmireno, pa šampion Srbije više nema dug prema klubovima iz Španije, Engleske i Belorusije.

PROČITAJTE JOŠ: DEGENEK ODLAZI IZ ZVEZDE: Štoper napušta ‘Marakanu’, poznata visina transfera i njegova naredna destinacija!

Izmirivanjem tih obaveza, Crvena zvezda mirno čeka kontrolu UEFA, bez bojazni da bi mogla da postane predmet disciplinskih organa. Za Garsijinu kupovinu dug je bio najveći, iznosio je milion evra. Kod Hadersfilda i BATE Borisova u pitanju su bile sume od po 300.000.

Ipak, da li je dug sada manji od 32 miliona evra – nije izvesno. Finansijski bilans odnosi se na prošlu godinu, a u međuvremenu bilo je dosta troškova, bez velikih prihoda od transfera. Ovog leta Crvena zvezda još nije prodala nijednog fudbalera, zimus samo Marka Marina Al Ahliju.

Transferi su neophodni Crvenoj zvezdi za ‘preživljavanje’ do eventualnih prihoda od UEFA takmičenja. Dugačka je lista potencijalnih odlazaka, a na Marakani najveći priliv novca mogu da očekuju slučaju prodaja Željka Gavrića, Miloša Degeneka i Njegoša Petrovića.

 

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić