0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

RAPSODIJA NA STARTU PRVENSTVA: Omladinci Crvene zvezde deklasirali Spartak

Objavljeno: 02.08.20 u 21:55

Silovito su omladinci Crvene zvezde ušli u novu takmičarsku sezonu i u prvom kolu deklasirali tim Spartaka rezultatom 4:0.

Epitet igrača utakmice svakako pripada dvostrukom strelcu Nikoli Kneževiću, a osim auto-gola Stanisavljevića, mrežu gostiju je pogodio i Marko Lazetić.

Već u drugom minutu meča je mogao Jovan Mituljikić da načne mrežu Subotičana, ali je Tojzan sjajno intervenisao. Ređali su se opasni napadi izabranika Marka Neđića, ali je i Ćopić na drugoj strani bio zapažen.

PROČITAJTE JOŠ: ‘BILD’ TVRDI: Gaćinović napušta Frankfurt, poznato gde nastavlja karijeru!

Šutirao je Knežević u 12. minutu posle odbitka, ali je Tojzan bio na visini zadatka. Mreža gostiju načeta je auto-golom Stanisavljevića posle kornera koji je izveo vihorni Nikola Mituljikić u 14. minutu. Mogao je i drugi od braće Mituljikić – Jovan u 33. minutu da se upiše u strelce, ali su defanzivci gostiju intervenisali. Ipak, upornost se isplatila omladincima crveno-belih u 40. minutu. Sve je krenulo od Stankovića koji je fenomenalno uposlio Kneževića, a napadač rutinski matira Tojzana.

I u drugom poluvremenu se samo nastavila dominacija omladinaca Crvene zvezde koji su danas bili više nego raspoloženi za igru. Ipak, mirniji period meča, u potpunosti je prekinuo Jovan Mituljikić neverovatnim pasom u 71. minutu kada je praktično sa polovine našeg tima poslao oštru loptu u prostor za Nikolu Kneževića koji rutinskom egzekucijom još jednom matira Tojzana. Sjajnu priliku osam minuta kasnije imao je Borović, ali je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora završio tik pored stative. Tačku na meč stavio je Marko Lazetić u 81. minutu. Sve je krenulo od Stojanovića koji je driblao po levom boku i onda lucidno promenio stranu, a jedan od najtalentovanijih mladih igrača Srbije – Marko Lazetić, iz ‘mrtvog’ ugla, pogodio mrežu gostiju i na najbolji mogući način zaokružio sjajnu partiju Neđićevih pulena.

 

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter