0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

POBEDA ZA START SEZONE: Mijatović režirao preokret i trijumf kadeta Crvene zvezde

Objavljeno: 02.08.20 u 22:59

Počeli su kadeti Crvene zvezde sezonu na najbolji mogući način, jer su u okviru 1. kola savladali ekipu Spartaka 3:1, uprkos tome što su imali gol zaostatka na poluvremenu.

Radost Srđanu Stojčevskom u dva navrata doneo je kapiten Jovan Mijatović, a u strelce se upisao i Davor Rakić.

Ušli su ofanzivno u meč puleni Srđana Stojčevskog, dok su gosti postavili visok blok i odbijali napade crveno-belih. Prošao je Rakić u 14. minutu po desnom boku i odigrao povratnu loptu za Nikolaševića čiji šut sa desetak metara odlazi pored gola. Ipak, do prednosti su došli gosti u 27. minutu kada je Maljukan iskoristio sjajan pas u prostor i poslao loptu iza leđa Marinkovića.

Tražili su brz odgovor domaći, a centaršut Nikolaševića iz kornera je zahvatio Rakić, međutim poslao loptu pored stative. Mogao je i Mijatović u 31. i 35. minutu u dva navrata posle solo-prodora da matira Dulića, ali su kadeti Zvezde na odmor otišli sa negativnim rezultatom.

Demonstrirao je Rakić razornu levicu, ali velike zasluge za gol idu kapitenu Mijatoviću koji je nanizao čitavu odbranu Spartaka i uz pomoć Đurića poslao loptu talentovanom napadaču koji precizno gađa ugao i poravnava rezultat.

Upravo je Mijatović bio vinovnik preokreta jer je i u 49. minutu sjajno probio po desnom boku i snažnim udarcem poslao loptu kroz noge golmana Dulića. Sve je u drugom delu igre bilo u znaku crveno-belih, pa je Nikolašević u 60. minutu nepropisno zaustavljen u kaznenom prostoru, a odgovornost je preuzeo kapiten Mijatović, poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu.

Prošao je Miladinović u 73. minutu kao strela po levom boku, ali je Dulić uspeo da odbrani. Istakao se i Marinković na drugoj strani kada je Maljukan sjajno šutirao, ali je golman rođen 2005. godine fenomenalnom paradom zaustavio udarac. Do kraja meča su mogli i Miladinović i Nikolašević da se upišu u strelce, ali im je nedostajalo više sreće u završnici.

Mirno su izabranici Srđana Stojčevskog priveli utakmicu kraju, a drugo poluvreme je putokaz kako njegovi puleni treba da igraju u nastavku takmičenja.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter