5
Domaći fudbal

‘GRUJIĆ NAPRETKU NE BI SVIRAO ISTI PENAL KAO PARTIZANU’: Analiza sudijskog stručnjaka kome je sve prekipelo!

Objavljeno: 02.08.20 u 18:55

Završeno je prvo kolo Superlige, a već se vrti stara, dobro poznata priča o regularnosti srpskog fudbala.

Penal za Partizan u Kruševcu bio je signal Zvezdi da se pismom obrati Fudbalskom savezu Srbije, usledio je odgovor potpredsednika Partizana, Vladimira Vuletića, kako on kaže, zvaničan, a tim povodom se oglasio i sudijski ekspert Raka Đurović, bivši član Komisije za suđenje FSS, koji je godinama komentarisao suđenje i ukazivao na greške svojim kolegama arbitrima.

– Nema dileme da je kazneni udarac. Igrač Napretka s obe ruke drži ispod pojasa Vitasa. Savio se čak u kolenima, i toliko je očigledno da je napravio prekršaj. Iz aviona se vidi da je penal. Nema veze što fudbaler Partizana nije pao. To vam je isto kada hoćete da šutnete, a neko vas drži. Vi niste pali, samo ste jednostavno bili sprečeni da uopšte uputite udarac. E, sad, da li bi bio gol da je Vitas udario loptu, to je sve hipotetičko pitanje i ne utiče uopšte na to da je bio prekršaj. Sudija Danilo Grujić je doneo ispravnu odluku – rekao je Đurović za portal ‘Nova.rs’ i onda dodao:

– Jedino što je Grujić, kao iskusan sudija mogao da uradi, jeste da pre izvođenja kornera priđe i argumentovano upozori igrače u kaznenom prostoru da prati šta se dešava i da dodatno povedu računa.

PROČITAJTE JOŠ: DOK SE ‘VEČITI’ PREPUCAVAJU: Evo koliko je kome dosuđeno penala prethodne sezone u Superligi!

Đurović smatra da Grujić ne bi pokazao na belu tačku da se situacija dogodila na drugoj strani.

– Uveren sam 99 odsto da ne bi pokazao na penal da je bila obrnuta situacija. Toliko je očigledna kod nas u srpskom fudbalu ta podela na ‘male’ i ‘velike’ klubove, da je to grozno. Sudije se često boje da sude ovakve prekršaje, kao što je ovaj nad Vitasom. Bukvalno svaki korner koji je izveden na taj način ima takvu situaciju. Onda igrači počnu da se bune. Napredak se recimo buni zašto se to svira u 86. minutu utakmice. A bio je penal čist ko suza, tu nema spora. To više čak nije ni gurkanje, nego je to klasično čupanje, pa je još očiglednije. Njemu su igrači dali priliku da završi utakmicu na takav način – zaključio je Đurović.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Crvena zveda – Novi Pazar 3:0 Napredak – Partizan 1:3

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: Youtube/printscreen

0
0

5 Komentara

  1. Znači,sudija može kad on odluči ili da ga dosudi ili ne u ovakvim situacijama.Ali ovdje ima obostranog držanja,povlačenja pa je opet na sudiji da odluči po svom nahođenju.Ovo,po meni,nema logike.Ili svaki duel presudi penalima ili nijedan,nema dvostrukih arsina.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter