in ,

STANKOVIĆ: Sablasno prazne tribine, fudbal se igra zbog ljudi, Vulić se mnogo uzdigao…

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Crvena zvezda je na otvaranju ovosezonske Superlige savladala Novi Pazar rezultatom 3:0, a šef stručnog štaba našeg tima Dejan Stanković smatra da postoji mnogo prostora za napredak.

Rekao sam i na konferenciji pred meč da je za nas ovo poslednja pripremna utakmica i da smo njom zatvorili ciklus od 24 dana. Siguran sam da ćemo iz meča u meč izgledati sve bolje. Čestitao bih Novom Pazaru na fer utakmici, jer ni u jednom trenutku, bez obzira na rezultat, nisu odustajali. To im ide na čast za mentalitet i borbu koju su prikazali. Mi smo delovali lepršavo na početku, a onda su se igrači zadovoljili. Razumem ih. Previše smo kontrolisali utakmicu za moj ukus, ali ne zameram im. Bitno je da je Katai igrao 45 minuta, Sanogo 60, vraćamo ihi polako. Što se Sanoga tiče, pred kraj prošle sezone sam preuzeo odgovornost da ga ne stavljam u tim, kako bih ga sačuvao za sve ovo – počeo je Stanković.

Žali šef stručnog štaba Zvezde što se utakmice igraju pred praznim tribinama, ali razume situaciju, a pohvalio je i Borjana na sjajnim instrukcijama koje je davao saigračima tokom meča.

– Sablasno je igrati bez publike. Fudbal se igra zbog ljudi, ali situacija je takva i mi ćemo se adaptirati na nju. U nekim situacijama i nije loše što nema publike, jer igrači mogu bolje da me čuju. Nadam se da ćemo uskoro imati pune tribine. Borjan je bio fenomenalan. Kapiten nije tu da nosi traku, već da preuzme odgovornost i da u svakom momentu prepozna kako se oseća ekipa. Da li treba da spusti loptu ili ne. Sinhronizovano smo davali instrukcije.

Prelep pogodak Vulića iz 81. minuta je nešto što je Stankovića posebno obradovalo, a smatra i da debitant Eraković ima mnogo razloga da bude ponosan na sebe.

Vulić se mnogo izdigao, radio je dobro, a od kraja prošle sezone se video nagoveštaj da napreduje. Odradio je sjajne pripreme i to se odmah vidi. Što se Erakovića tiče, debitovati za Crvenu zvezdu i to još u prvom kolu, na njegovom mestu, sad bih trčao do kuće od sreće – podvlači Stanković.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

OTVORENO PISMO ZVEZDE: Ne možemo da ćutimo, očekujemo da FSS kazni arbitre, Partizan je navijačima obećao titulu!

MIRKO IVANIĆ: Ovo je tek početak, nije bitan broj na dresu već… (VIDEO)