0
Evropske lige

FOTO: Zlatan Ibrahimović

SERIJA A: Ibrahimović ispisuje istoriju – Imobile najbolji u Evropi!

Objavljeno: 29.07.20 u 23:22

Fudbaleri Lećea pobedili su večeras na gostujućem terenu Udineze sa 2:1, u utakmici pretposlednjeg 37. kola i osvojili važne bodove u borbi za opstanak u Seriji A.

Udineze je poveo u 36. minutu golom Samira, a četiri minuta kasnije izjednačio je Marko Mankosu iz penala. Pobedu Lećeu doneo je Đanluka Lapadula pogotkom u 81. minutu. Leće sada ima devet pobeda i prvi je u zoni ispadanja na 18. mestu sa 35 bodova.

Lacio je ‘kod kuće’ pobedio Brešu sa 2:0 i ostao u igri za drugim mestom na tabeli. Golove su postigli Hoakin Korea u 17. i Ćiro Imobile u 83. minutu. Tako je italijanski napadač postigao svoj 35. gol u Seriji A ove sezone, te je tako postao i najbolji strelac u Evropi, sada ima gol više od Roberta Levandovskog.

PROČITAJTE JOŠSVE JE SPREMNO ZA NASTAVAK: Važna vest za NBA – svi košarkaši su negativni na Covid-19! 

Lacio je četvrti na tabeli sa 78 bodova i ima isti broj bodova kao trećeplasirana Atalanta, ali i bod manje od drugoplasiranog Intera. Breša je već ispala iz lige, pretposlednja je na tabeli sa 19 bodova.

Fudbaleri Milana pobedili su kao gosti Sampdoriju sa 4:1. Dvostruki strelac bio je Zlatan Ibrahimović, koji je golove postigao u četvrtom i 58. minutu, a golove su postigli i Hakan Čalhanoglu u 52. i Rafael Leao u drugom minutu nadoknade vremena.

Tako je Ibrahimović postao jedini igrač u istoriji koji je postigao 50 ili više golova u dresu oba milanska velikana.

Verona je na svom terenu pobedila Spal sa 3:0, a trenutno se igraju utakmice Kaljari – Juventus, Fjorentina – Bolonja i Torino – Roma.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter