0
Fudbal

FOTO: Youtube/printscreen

MILORAD MAŽIĆ ZBOG KORONE OSTAO BEZ POSLA: Srpski arbitar napušta Kinu i gubi veliku svotu novca!

Objavljeno: 29.07.20 u 11:55

Milorad Mažić i Mark Klatenburg definitivno neće suditi ove sezonu kineskoj Superligi jer je Fudbalski Savez ove zemlje odlučio da mečeve vode isključivo arbitri iz Kine.

Mažić i Klatenburg spadaju u grupu najboljih arbitara na svetu, obavili su sjajan posao prošle godine.

Uostalom, Mažić je bez konkurencije bio proglašen za najboljeg sudije Lige. Nova sezona je u Kini je počela pod posebnim okolnostima i zatvorenim sistemima u dva grada a trajaže sa sve plej-ofom i plej-autom tri meseca.

PROČITAJTE JOŠ: TOP BET TIKET DANA: Danas su na ‘repertoaru’ Italijani, a ovo su naši predlozi!

– Nije precizirano dokad će ova odluka biti na snazi, ali pretpostavlja se da će važiti samo za aktuelnu sezonu, koja će biti odigrana po ubrzanom sistemu. S druge strane, Mažić i Klatenburg imali su ugovor na dve godine, pa postoji rizik da Superliga trajno ostane bez najboljih sudija – pišu kineski mediji.

Srpski arbitar je imao ugovor vredan ukupno 1.140.000 evra, odnosno 570.000 godišnje, pa će samim tim ostati bez pozamašne svote.

Mažić i Klatenburg će verovatno brzo naći poslove, naš arbitar uvek ima pozive iz Azije, dok je Englez dobio ponudu grčkog Saveza da preuzme mesto čelnika sudijske organizacije.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trening @partizanbelgrade na Zlatiboru! Komplikovana vežba… 😂🤪💪 Gde je desno?

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: Youtube/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter