Kako saznaje HotSport fudbalsko prvenstvo Kazahstana odlaže se barem za dve nedelje!

U Kazahstanu je, zbog loše epidemiološke situacije Vlada te zemlje, zbog korona virusa, produžila karantin na još dve nedelje.


To znači da će čitavo kolo, koje je trebalo da se odigra u petak 31. jula, najranije biti nastavljeno sredinom avgusta, što će predstavljati veliki problem za klubove iz te zemlje, a naročito za one koje očekuju kvalifikacije za evrokupove.

Ekipe nisu imale prilike da uđu u takmičarski ritam, što bi moglo da predstavlja ozbiljan problem.

PROČITAJTE JOŠ: ŽESTOKA TUČA ‘GROBARA’ I ‘DELIJA’: U obračunu navijača u Nišu ima povređenih, poznat i razlog sukoba!

Naime, Astana već 18. avgusta igra meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a poslednji zvanični meč su odigrali još 15. marta, što je više od pet meseci pauze.

Sa druge strane fudbaleri Kairata, 27. avgusta igraju prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, s tim da su pre stopiranja štampionata države, uspeli da odigraju jedan duel sa Žetisuom koji su dobili sa 3:0, ali to svakako nije doboljno kako bi se povratila stara forma i ritam igranja utakmica.

Iz tog razloga, pomenute ekipe će biti u znatno inferiornijem položaju o odnosu na rivale.

Ostaje da se vidi kakav će biti rasplet i da li će se šampionat Kazahstana nastaviti za dve nedelje, jer ukoliko se pauza nastavi, to će biti ogroman udarac za tamošnje klubove, koji su već do sada zbog situacije sa korona virusom, pretrpeli dosta gubitaka.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trening @partizanbelgrade na Zlatiboru! Komplikovana vežba… 😂🤪💪 Gde je desno?

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on