0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

UBEDLJIVA POBEDA PARTIZANA: ‘Poker’ crno-belih u mreži Proletera, odlična partija Lazara Markovića!

Objavljeno: 26.07.20 u 19:35

‘Generalka’ Partizana je uspešno završena. Fudbaleri srpskog vicešampiona pobedili su Proleter iz Novog Sada rezultatom 4:0 (1:0) u Humskoj i sa tri trijumfa i remijem čekaju sledeći vikend i nastavak Superlig.

 

Sjajnu partiju pružio je Marković, koji je u igru išao na početku drugog poluvremena, a meč je na kraju završio sa golom i dve asistencije.

U početnoj fazi utakmice, dok je Proleter još uvek stajao prilično visoko u polju i držao balans, crno-beli su imali problem u organizaciji igre, odnosno unošenjem lopte u igru, kako iz poslednje linije, tako i u manevru, gde se uglavnom grešilo u pasu i omogućavalo Novosađanima da priprete Aleksandru Popoviću.

Protok lopte, odnosno izbor rešenja nije bio na očekivanom nivou, ali ni tranzicija, posebno u odbrambenu fazu, kada se gubio posed na protivničkoj polovini. Milošević je morao da i posle nekoliko kritika i sugestija, domaćin se prenuo i pojačao ritam, ali utisak i dalje nije bio potpun. Nedostajalo je više agresivnosti, oštrine na koju je Partizan navikao svoje pristalice, a koji će verovatno doći sa svežinom.

Sve se tokom prvih 45 minuta svelo da dve dobre prilike, Sadikovu u 10. i Suminu u 30. minutu, a na asistenciju upravo Nigerijca i još nekoliko veoma obećavajućih napada sa pogrešnim rešenja u odsudnom trenutku.

Proleter je takođe imao svoje momente, vešto koristio individualne greške, prvo Miletića u 24. minutu, koju nije iskoristio Mirosavljev, da bi u 37. minutu golman Popović krajnjim naporom odbranio šut Živojinovića i spasao Partizan odlaska u ‘minus’.

U završnici prvog dela i najbolji potez poluvremena. Bibras Natho dobio je priliku na 18 metara, pošto je prethodno fauliran Filip Stevanović. Izraelacje ‘ubio pauka’, ostavivši golmana Proletera Jankovića ukopanog – 1:0.
Drugo poluvreme – druga pesma i to po taktovima Lazara Markovića, koji je priliku dobio umesto Filipa Stevanovića i za kratko vreme potpuno preokrenuo utisak celog tima.

Marković je prvo pripremio zicer Sadiku, tek što je počeo drugi deo meča, da bi u 52. minutu, na asistenciju Uroševića, otvorio nogu i sa sedam, osam metara pogodio dalji ugao – 2:0. Drugi gol je dodatno rastrčao Partizan, koji je u minutama koji su usledili delovao mnogo agresivnije, brže, rešavajući i najteže probleme odličnom kombinatorikom na malom prostoru.

Nova majstorija, ovoga puta aisiencija za Sejdubu Sumu u 60. minutu kroz srce odbrane Proletera, posle koje je Gvinejac ‘zalomio’ golmana i pogodio i treći put – 3:0.

I nije Marković stao na tome, nastavio je da pleše u Humskoj kao u najboljim danima, ‘pakuje’ saigračima šanse i poigrava se sa rivalima.

U završnici meča ponovo je pripremio gol i to Saši Zdjelaru, koga je pasom ostavio samog iskosa, pa je egzekucija bila neminovna – 4:0. To je bio i konačan rezultat meča.
Vredi pomenuti i to da je u poslednjih 20 minuta za Partizan debitovao kamerunski defanzivac Maki Banjak.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trening @partizanbelgrade na Zlatiboru! Komplikovana vežba… 😂🤪💪 Gde je desno?

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: FK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter