0
Evropske lige

FOTO: Twitter/printscreen

PREMIJER LIGA: Mančester junajted i Čelsi u Ligi šampiona, Votford i Bornmut se sele u Čempionšip!

Objavljeno: 26.07.20 u 19:15

Završena je Premijer liga za sezonu 2019//2020, a u poslednjem 38. kolu rešeno je pitanje koje će ekipe u Ligu šampiona i Ligu Evrope, a koji će timovi napustiti elitno takmičenje u Engleskoj.

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su Lester sa 2:0 i tako obezbedili Ligu šampiona, dok je u drugom najvažnijem meču poslednjeg kola, Čelsi savladao Vulverhempton istim rezltatom i tako se pridružio crvenim đavolim u najelitnijem evropskom takmičenju, dok su Vukovi ostali bez Evrope, pošto je Totenhem osvajanjem boda protiv Kristal Palasa (1:1), obezbedio mesto u Ligi Evrope.

Posle slabog prvog poluvremena, u drugom se zahuktalo, jer je Lester morao da krene na sve ili ništa.

U 68. minutu Entoni Marsijal je pobegao Evansu i Morganu koji su ga zajedničkim snagama oborili.

Sudija Etkinson je opravdao dosudio penal, a rutinski ga izveo Bruno Fernandeš.

Ispostavilo se to kao presudan momenat, pošto Lester nije imao snage za odgovor. Džesi Lingard je u poslednjim minutima iskoristio grešku Kaspera Šmajhela i postavio konačnih 0:2.

Čelsiju je u duelu protiv Vulverhemptona bio dovoljan bod, ali je sa golovima Mejsona Maunta i Olivijea Žirua u nadoknadi prvog poluvremena sebi olakšao put.

 

Bornmut i Votford su imali šanse za opstanak u elitnom društvu pred početak ovog kola, ali im je za tako nešto bilo potrebno da Aston Vila izgubi.

Umesto toga, Vila je odigrala 1:1 sa Vest Hemom, koji je nedavno i matematički izborio opstanak u Premijer ligi i tako otežala život ‘Trešnjicama’ i ‘Stršljenovima’.

Bornmut je pobedio Everton sa 3:1, dok je Votford poražen od Arsenala sa 3:2, paće pomenute ekipe naredne sezone igrati u Čempionšipu.

Premijer liga, poslednje 38. kolo:
Arsenal – Votford 3:2

Barnli – Brajton 1:2
Čelsi – Vulverhempton 2:0
Kristal Palas – Totenhem 1:1
Everton – Bornmut 1:3
Lester – M. Junajted 0:2
M. Siti – Norič 5:0
Njukasl – Liverpul 1:3
Sautempton – Šefild j. 3:1
Vest Hem – Aston Vila 1:1

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

FOTO: Twitter/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter