2
Domaći fudbal

VAZURA O FINANSIJAMA, TRANSFERIMA, SMANJENJU PLATA: Partizan više ne prodaje igrače za 3-4 miliona!

Objavljeno: 20.07.20 u 15:22

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura odgovorio je na mnoga pitanja povodom aktuelne situacije u klubu i dao nove informacije vezane za prelazni rok, ekonomsku situaciju u klubu posle epidemije korona virusa, a govorio je i o mnogim drugim temama.

Generalni direktor crno-belih rekao je da je prioritet kluba osvajanje titule i igranje Lige Evrope.

– Imamo dosta mladih momaka, Parizanove dece, trener Savo Milošević forsira mlade igrače otkako je došao, biće teško jer igramo na tri fronta, ali takva su pravila i moramo da se prilagodimo. Pričao sam sa svima, igrači su zadovoljni, atmosfera je dobra, ova sezona će biti dugačka, ali Partizan uvek ima najviše ciljeve. Priorieti su osvajanje titule, ali i igranje u LE, jer kao što sam rekao ta finansijska sredstva nam mnogo znače, a i za sam rejting kluba bi dobro došao plasman u Ligu Evrope.

– Kada govorimo o prodaji igrača, klub dobija mnogo ozbiljnije ponude ukoliko igrate LE, jednostavno, više pažnje na vas obraćaju strani klubovi. Primera radi, Partizan više ne prodaje igrače za 3-4 miliona, nego za 10, 12, 15 miliona. Imamo veoma dobre ponude za Sadika kojima za sada odolevamo, jer želimo da igramo LE i prodajemo igrače za preko 10 miliona evra. Zbog cele ove situacije ne znam koliko ćemo u tome uspeti, ali ćemo se truditi da bude tako, jer sigurno imamo igrače koji su najbolji u Srbiji, koji mogu da igraju veoma dobro u evropskim klubovima, što će, nadam se, uskoro pokazati i Strahinja Pavlović u francuskoj ligi.

Na pitanje da li će Partizan ovog leta prodati jednog od najboljih fudbalera, Sumu ili Sadika, Vazura je odgovorio:

– Naravno da postoje interesovanja, ne samo za dva najbolja igrača, Filipa Stevanovića i Umara Sadika, već i za druge igrače, ali jednostavno nijedna od tih ponuda nije bila onakva kakvu mi očekujemo. Takođe, još uvek nismo doneli odluku da li smo spremni da se odreknemo mladog Stevanovića ili Sadika, to umnogome zavisi i od strategije šefa stručnog štaba. Ponude koje smo dobili jesu ozbiljne, ali posle prodaje Strahinje Pavlovića i dobrih igara u Evropi, Partizan zahteva da te cifre budu mnogo veće. Radi se o konkretnim ponudama koje bismo pre dve godine vrlo rado prihvatili, nijedna cifra nije bila ispod 8 miliona, ali mi trenutno nismo spremni da bilo koga od njih dvojice pustimo da ide za taj novac. Postoji interesovanje i za Sejdubu Sumu, ali smo doneli odluku da on u ovom prelaznom roku ne može da napusti klub, jer mi želimo da ga zadržimo i da bude okosnica tima.

Smanjili smo plate samo za jedan mesec za 20%.

– Utiče mnogo na ceo svet i sve grane ekonomije, stoga i na Partizan. Uticaće i na transfere, mi smo zahvaljujući transferu Pavlovića lakše ušli u taj finansijski problem izazvan pandemijom i imali smo neku stabilnost, samo jedan mesec smo smanjili plate zaposlenima u klubu (20%), nismo morali i nadalje tako, nismo otpustili nikoga, zaposlenima su plate redovno isplaćivane, zahvalni smo državi na finansijskoj pomoći koja nam je mnogo značila.

Da li je na adresu kluba poslednjih dana stigla ponuda za nekog igrača, za koju javnost treba da zna?

– Već sam rekao da dobijamo ponude za sve igrače, ali mi ne moramo da ih prodamo, pokušaćemo da cela ova ekipa što duže ostane na okupu, a ako ponude budu toliko dobre, najverovatnije ćemo čekati do poslednjeg momenta i onda, ako za to bude potrebe realizovati neki transfer.

Promenjen je sistem evropskih kvalifikacija i igraće se samo jedan meč u svakom kolu. Kakav je Vaš stav u vezi sa tim, imajući u vidu da najverovatnije neće biti navijača, a Partizan je blizu da bude povlašćen u sve četri runde?

– Svakodnevno pratimo rezultate u drugim ligama, Partizanu bi mnogo značilo ako bi bio povlašćen u sva četiri kola kvalifikacija za LE, već smo rekli da nama ne odgovara što se igra jedna utakmica, ali takva su pravila kojima mi moramo da se prilagođavamo i to je to. Videćemo da li će biti navijača, čekamo odluke FSS-i države i shodno tome ćemo se prilagoditi.

Promenjen je sistem takmičenja u Superligi Srbije, koliko to Partizanu odgovara ili možda odmaže u najavljenim napadu na titulu?

– Partizan je još prošle godine imao dva bonus igrača (mlađa od 21 godine), a što se tiče promene sistema, prošle godine je bio plej-of i igralo se sa osam najboljih ekipa i sa te strane je bilo teže, sada će se igrati po dve utakmice sa svima, nema plej-ofa i biće nam lakše. S druge strane, komplikovanije je što će biti 20 klubova, nažalost, našli smo se u toj situaciji zbog korona virusa i mislim da će predstojeća sezona biti veoma interesantna.

Može li se izračunati startni priliv sredstava, bar okvirni, iz naredne Lige Evrope?

– Već sam rekao da Partizanu mnogo znači igranje u Evropi pre svega u finansijskom smislu, plasman u LE donosi oko 4-5 miliona evra zarade.

O pozivima PSŽ-a, Liona i Šahtjora za igranje prijateljskih utakmica tokom jula?

– Imali smo pozive,ali jednostavno ne možemo da organizujemo odlazak zbog situacije sa Covid-19. Imali smo precizno utvrđene i datume i termine, ali se onda pojavio problem da kada sleti ekipa svi moraju opet da se testiraju, pa ukoliko se desi da je neko pozitivan na Covid-19 mora da ostane u karantinu u hotelu, a onda to za sobom povlači druga pitanja da li moźe ta osoba da se vrati u zemlju. Znate da smo se mi već treći put testirali u Beogradu.Tako da ostajemo u Beogradu i nastavljamo pripreme po već utvrđenom rasporedu.

FOTO: Screenshot/Youtube

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter