0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DEJAN STANKOVIĆ O LIGI ŠAMPIONA I PARTIZANU: Zvezda zna svoje ciljeve, ne možemo da kažemo ‘ne’ eliti!

Objavljeno: 19.07.20 u 12:30

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković analizirao je poslednjih šest meseci, prvih u trenerskom poslu.

Stanković je govorio za TV Prva u Jutarnjem programu, a javio se sa Divčibara, gde se crveno-beli spremaju za početak sezone u Superlige u kojoj brane titulu prvaka Srbije.

On je ukratko govorio i o porazu u polufinalu Kupa Srbije od Partizana.

– Moralo je brzo da se uči, napreduje i reaguje. Došao sam na komotnu situaciju, na ‘+11’, morao sam brzo da vidim čime raspolažem. Moglo je bolje naravno, pogotovo u Kupu, ali iz te utakmice se izvuklo dosta pouka i dosta naučilo. Na porazima se može dosta naučiti – rekao je Stanković.

PROČITAJTE JOŠ: MIHA ZAGRMEO: Srbin žestoko kritikovao igrače, a onda podelio životnu lekciju!

Crveno-beli će uskoro probati da treći put u nizu napadnu plasman u Ligu šampiona.

– Uvek treba biti realan, Zvezda zna svoje ciljeve. Ne možemo reći ‘Ne treba nam Liga šampiona, dovoljna nam je i Liga Evrope – ne’. Mi idemo na Ligu šampiona, ali treba neke stvari se poklope, videćemo i žreb kakav će biti. Dok postoji šansa, mi nećemo da odustajemo – počeo je Stanković.

Potencijalni problem mogle bi da budu utakmice bez publike.

– To je isto jedan od problema, fudbal se igra za publiku, ali ako je takva situacija onda je zdravlje najbitnije. Ako se kvalifikacije budu igrale pred praznim tribinama može da bude problem, jer ‘Marakana’ stvarno pravi razliku i retko gde takav stadion ima. Ako ne budemo imali navijače na tribinama, znaćemo da su oni uz nas, ali ćemo morati da se naviknemo na novonastalnu situaciju – rekao je strateg crveno-belih.

Fudbaleri Crvene zvezde sada su u punom sastavu jer više niko nije zaražen koronavirusom.

– Hvala Bogu, svi su zdravi, uradili su testove, svi negativni, šestorica su nam se pridružila. Ovde imamo protokol, kada smo krenuli iz Beograda sa klupskim lekarima napravili smo pravilnik ponašanja. Iako ima gostiju u hotelu, mi smo izolovani. Ograničeno je kretanje kada je slobodno vreme – kazao je Deki.

O pojačanjima Srđanu Spiridonoviću i Aleksandru Kataiju.

Srđan se zajedno sa Kataijem uklopio fenomenalno, interesantan igrač i profil koji navijači vole. Jak na lopti, snalazi se na bilo kojoj poziciji u napadu, koristi obe noge. Biće prijatno iznenađenje. Sigurno će biti još pojačanja i radi se i na izlascima. Svaki dan sam u kontaktu sa Terzićem i Mrkelom, radimo i stvaramo, ima vremena do kraja prelaznog roka. Do 31. septembra ima vremena – rekao je Stanković, uz napomenu da situacija oko koronavirusa nije normalna, ali da moraju svi da se adaptiraju.

Crvena zvezda sezonu počinje 1. avgusta utakmicom protiv Novog Pazara u Beogradu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uh… #Diletta #Stankovic ❤️

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter