0
Domaći fudbal

BIVŠI REPREZENTATIVAC SRBIJE OTVORIO DUŠU: Zvao me je Real Madrid, ne kajem se što sam ih odbio!

Objavljeno: 19.07.20 u 18:20

Milan Lane Jovanović (39), jedan od najboljih srpskih fudbalera na prelazu decenija, prešao je te 2010. u Liverpul kao kontinentalna zvezda, najbolji igrač Belgije i strelac gola za pobedu Srbije protiv Nemačke u Južnoj Africi.

Svojevremeno je bio jedan od najboljih fudbalera reprezentacije Srbije, a danas se priseća kako je pre deset godina nosio dres Liverpula.

Milan Lane Jovanović je za ‘redse’ odigrao svega 18 utakmica, nakon čega je napustio klub. U razgovoru za Engleski ‘Atletik ‘prisetio se tog perioda provedenog u klubu.

Drago mi je da me u Liverpulu pamte i da hoće da pričaju sa mnom. Svestan sam da mi je karijera u klubu bila skromna, ali ponosan sam što sam igrao za veliki Liverpul, kao što sam ponosan i na to da sam u svakom minutu u tom dresu dao sve od sebe. Prošlo je čak 10 godina! Malo se rastužim kada vidim da vreme tako brzo prolazi. Osećam kao da je sve to bio samo trenutak. Deset godina od Svetskog prvenstva i potpisivanja za Liverpul – to su dve najvažnije stvari koje sam uradio u karijeri. Iskreno, najveće dostignuće mi je to što sam igrao u Liverpulu. Samo mi je žao što sam ostao tako kratko i što nisam ostavio dublji trag tamo – rekao je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ
NAPOLI ZVAO FALIJA RAMADANIJA: Tema, transfer Luke Jovića u Napulj!
UHAPŠEN BIVŠI FUDBALER PARTIZANA: Tereti se za pokušaj ubistva!
LALATOVIĆ KROZ SUZE O ŽIVOTNOJ TRAGEDIJI: Srpski trener po prvi put govorio o smrti majke

Otkrio je da je odabrao Liverpul iako su se još neki velikani evropskog fudbala borili za njegov prelazak iz Standarda.

– Mnogi veliki klubovi su me pratili tog leta, ali sam doneo odluku kada sam pričao sa Rafom Benitezom tokom posete Melvudu (klupskom trening centru). Rafa je rekao da ima ozbiljne planove sa mnom i da hoće da igram na levom boku. Nije to težak izbor kada te pozovu tako veliki klub i trener. Da je Rafa ostao duže, mislim da bi moj period navikavanja bio veoma kraći i da bi mi bilo lakše. Predrag Mijatović bio je sportski director Reala, pričali smo, ali nije mi se svidela dužina ugovora. Bio je previše kratak i to je bio odlučujući faktor. Hteo sam duži ugovor, da bih imao mir i sigurnost. I nikad nisam zažalio zbog toga – dodaje Jovanović.

Jovanović se potom preselio u Anderleht sa kojim je beležio zapažene rezultate, ali se iz fudbala povukao u 32. godini života.

– Imao sam mogućnost u ugovoru da ako osvojimo titulu dobijem produženje za još sezonu, ali sam odlučio da to ne iskoristim. Bio sam najbolji igrač lige, dao sam osam golova, što zvuči skromno, ali sam i namestio 14 u prvenstvu. I to su sve asistencije bile iz igre, a ne iz prekida. Te brojke su iznenadile sve, čak i članove moje najbliže porodice – rekao je on.

Pokušali su da mu odlože penziju ‘večiti’ pozivajući ga da se vrati u Srbiju, ali nisu uspeli da ga ubede.

Crvena zvezda i Partizan su me zvali u Beograd. Radomir Antić me je zvao da odem sa njim u Kinu i imao sam i neke pozive iz Bundeslige. Da li je trebalo da igram još? Da, definitivno. Trebalo je da igram još tri ili četiri godine. Osećao sam se fizički perfektno, čak i sada se osećam, imam i sličnu težinu kao i kada sam se povukao pre sedam godina. Možda sam malo zarđao, ali istina je da sam tako odlučio pre svega zbog psihološke iscrpljenosti. Prošao sam mnogo različitih puteva u karijeri. Imao sam osam operacija, a vaš mozak zapamti sve te stresove i sve što vam se dogodi. Na kraju vam on ispostavi račun i kaže da bi možda bilo bolje da nastavite život bez tako važne stvari. Zato sam rekao – dosta – zaključak je Laneta Jovanovića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter