0
Domaći fudbal

VELIKI TRANSFER: Srpski defanzivac karijeru nastavlja u Španiji

Objavljeno: 17.07.20 u 17:55
Posle sporazumnog raskida ugovora sa Voždovcem usledio je senzacionalan transfer Strahinje Bošnjaka u Hetafe.

Posao je gotov, a srpski defanzivac će potpisati ugovor na dve godine plus dve i seli se na Iberijsko poluostrvo kao slobodan igrač.
Bivši defanzivac Partizana nikada nije dobio šansu, zbog ‘guranja’ drugih igrača i ignorisanje štopera, koga je kao tinejdžera pratila Barselona. Nekadašnji kapiten kadetske i omladinske selekcije Srbije, najbolji igrač na nekoliko turnira i u idealnom timu EP u Azerbejdžanu sa Matijasom De Lihtom je čekao i dočekao da se preseli u Top pet najboljih Liga u Evropi. Sportski direktor Hetafea Gerero je prepoznao kvalitete igrača i posao je sklopljen podsredstvom eksperta za Španiju, menadžera Zorana Stojadinovića.
 
 
Pored rukovidstva i trenera iz Humske, potencijal nisu prepoznali u Voždovcu za godinu i po dana i posle pet mečeva prosle sezone Bošnjak se našao u drugom planu. Otišao je kod trenera Zorana Milinkovića i u drugom delu sezone, bio je najbolji igrač Kolubare i dosla je nagrada u vidu odlaska u Primeru.
Strahinja je predvidio kadetsku i omladinsku selekciju Srbije sa igracima rođenim 1999. godine, prešao je trnovit put i potvrdu potencijala imaće u Španiji.
– Ovo je veliki korak napred i veoma sam srećan. Zasluge pripadaju, prvom treneru Maji Parađaninu, zatim Dževadu Prekaziju, koji mi je uvek davao prave savete. Odlično sam sarađivao i sa Draganom Kecmanom. Na kraju pečat je stavio Zoran Milinković, kome želim puno uspeha u Kuvajtu – rekao je Bošnjak.
 

FOTO: FK Voždovac

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter