12
Domaći fudbal

FOTO: Privatna arhiva

NAJAVLJUJU TUŽBU PROTIV FSS-A SUDU U LOZANI – VULETIĆ ZA HS: ‘Partizan analizira mogućnost za ulaganje tužbe!

Objavljeno: 16.07.20 u 19:27

Partizan priprema tužbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, povod je odluka FSS-a da na osnovu glasova klubova, Superliga 2019/2020 bude skraćena, odnosno da se ne igra plej-ofa i plej-auta.

Ovu informaciju ekskluzivno za HotSport potvrdio je potpredsednik Partizana, vanredni profesor na Pravnom fakultetu Vladimir Vuletić.

Partizan brižljivo analizira mogućnost za ulaganje tužbenih zahteva protiv FSS-a i njihovih odluka u vezi sa ukidanjem plej-ofa u proteklom prvenstvu. Podsećam da je naša liga jedina u Evropi koja je u sred trajanja takmičenja promenila sistem i pravila takmičenja do njenog okončanja – poručio je Vuletić koji je potom govorio o daljim koracima kluba.

FOTO: Sandić foto

– Poznato je da bi tužbene zahteve protiv FSS-a najpre pokrenuli pred domaćim pravosudnim instancama, međutim, kako lično anticipiram i njihove buduće odluke, još je jasnije da bi žalbeni postupak tada bio pokrenut pred Arbitražnim sudom u Lozani. Nešto slično nas očekuje i kada je reč o odluci FSS-a da prizna Zvezdinu titulu iz 1946. godine. Pripremamo ustavnu žalbu pred Ustavnim sudom Republike Srbije, a u zavisnosti od ishoda, obratićemo se i u tom slučaju međunarodnim relevantnim instancama – dodaje Vladimir Vuletić.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1:0 Kraj! Partizan je u finalu!

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

Potpredsednik Partizana je potom citirao španskog dramaturga i pisca Migela de Servantesa.

– ‘Kakvi divovi?’, zapita Sančo Pansa. ‘Oni što ih vidiš tamo’, odgovori mu gospodar, ‘oni sa rukama dugim, da ih gdjekoji imaju dugačke i dvije milje.’ ‘Ama pogledajte’, na to će Sančo, ‘ono što se vidi tamo nisu divovi, nego vjetrenjače i što Vam se na njima čini da su ruke, to su krila, koja vetar okreće, te onde ide žrvanj.’ ‘Vidi se sasvim’, odgovori Don Kihot, ‘da se ne razumeš u pustolovine; ono su divovi a ako se bojiš, a ti se skloni na stranu i moli se Bogu dok ja budem otišao da se sa njima upustim u ljut, nejednak boj’ – rekao je Vladimir Vuletić za HotSport.

0
0

12 Komentara

  1. Bravo maestro,
    Ne razumem zasto ste onda pristajali na nastavak prvenstva.. i da se u polifinalu kupa igra samo jedna utakmica…
    a..da,oprostite u humskoj ste bili domacini pa nije smetalo regularnosti..ali s obzirom na desavanja u Nisu ponistite i kup.
    pokusajte i Bari ponistiti..pronadjite neku rupu u zakonima prilikom raspada one velike Jugoslavije..

    0
    0
    Odgovori
  2. Hahahahaha…kakva budaletina debela. Vuleta vidi ti kako ces da izdrzis bez brucoša zbog ove korone,mani se fudbala…

    0
    0
    Odgovori
  3. Kuku ti je nama sa ovakvim profesorom ! Kakvi će nam biti đaci ako je profesor prolup’o ? BRUKA I SEBE I FAKULTET I KLUB. Pa on je tužio Zvezdu UEFI zbog naklonosti sudija,optužio je Zvezdu da su njeni navijači divljali u Nemačkoj. I nilakve pouke nije izvukao,mržnja ga sputava da se ponaša kao čovek.

    0
    0
    Odgovori
  4. Neka neko kaže tralala profesoru da je Švajcarska ukinula/otkazala Kup ove sezone, a Slovačka skratila prvenstvo.

    Kada već toliko voli pravdu, neka onda podnese apel za oduzimanje titule FKP iz 1999. godine, i 1986. godine kada im je tralala sud koji ne priznaje ni UEFA ni FIFA dodelio titulu za zelenim stolom.

    0
    0
    Odgovori
    • Romiko malo si pobrkao loncice.
      1)Ovde je rec o prvenstvu ne o kupu.
      2)Te davne 86g jedini relevantni sud u tadasnjoj SFRJ je bio tada Ustavni Sud.
      3)Pravila koja su doneta na pocetku prvenstva ne mogu se menjati dok traje ista to je uradjeno proste godine (broj stranaca)na zahtev tvog kluba kao i to da nema podele bodova.
      4)U vandrenim situacijama kao ova ili se prekida prvenstvo ili se nastavlja ili se uzima kakvo je stanje na tabeli sto znaci da ste prvaci.Ali vi u ovoj prici niste sporni ovde se radi o lopovima iz FSS na celu sa Kokezom i ostalim Zvezdinim ljudima koji mesetare i rade sve protiv Srbskog fudbala.

      Mene ne zanima Reprezentacija jer smo menadzerska rep.Zato me boli T..I za istu volim Partizan navijam za pravdu za posteno sudjenje i reguralno prvenstvo i nista vise.
      Vi cigani niste u prici sto se tice tuzbe u Lozani.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter