in , , ,

ENGLEZI IZRAČUNALI: Lazaru Markoviću od Liverpula skoro 10 miliona funti!

FOTO: Youtube/screenshot

Lazar Marković je, kako piše ‘Liverpul eho’, u periodu 2014-2019. za Redse odigrao 34 utakmice i, na ime plata, zaradio 9,75 miliona funti!

Odnosno, kako su izračunali precizni Englezi: 332 hiljade po meču! Šampion Evrope doveo je Srbina 2014. iz Benfike – za 20 miliona funti.

Po tvrdnji sa Ostrva, 50 odsto otišlo je velikanu iz Lisabona, isto toliko investicionom fondu super agenta Pinija Zahavija.

Očekivalo se da brzonogi fudbaler i, bez sumnje, tad jedno od najperspektivnijih krila u Evropi nadoknadi odlazak Luisa Suareza u Barselonu, ali… Brendanu Rodžersu, nastavlja ‘Liverpul eho’, nije se posrećilo: Markovićevo ime predstavlja sinonim za početak kraja ere irskog stručnjaka na ‘Enfildu’.

Lazar, naime, nije odigrao nijednu utakmicu pod komandom Jirgena Klopa, najviše je dogurao do klupe – u Liga kupu protiv Lestera, 2017. godine.

Olakšavajuća okolnost za Liverpul: deo zarade platili su klubovi u kojima je Čačanin bio na pozajmici: Hal, Sporting, Fenerbahče i Anderleht.

Na kraju članka s naslovom ‘Lazar Marković koštao je Liverpul mnogo više od 20 miliona funti i naučio je FSG (kompanija vlasnik engleskog velikana) vrednu lekciju’ konstatuju: činjenica da ga je pre isteka ugovora kupio Fulam uštedela je Redsima dodatni milion.

 

FOTO: Youtube/screenshot

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

STEFAN BIRČEVIĆ: Bio sam siguran da ću ostati u Partizanu, ovo nisam očekivao

ODLIČNE VESTI: Crvena zvezda više nema zaraženih korona virusom