0
Domaći fudbal

VASILIJE MIJAILOVIĆ – PRVE PRIPREME SA ZMAJEVIMA: Dugo sam radio za ovaj trenutak

Objavljeno: 14.07.20 u 12:20

Vasilije Mijailović je u Voždovcu od svojih pionirskih dana što znači da slobodno možemo reći da je jedan od igrača sa najdužim stažom na „Krovu“ od onih koji su trenutno na pripremama.

Vihorni levi bek rođen 2001. godine isticao se partijama koje je pružao u Omladinskoj ligi Srbije kada su omladinci Voždovca zauzeli petu poziciju pod trenerskom palicom Marka Savića, što ga je preporučilo za prekomandu u prvi tim.

Mijailović je trenutno na pripremama u Vrnjačkoj Banji gde se Zmajevi trenutno pripremaju za nastupajuću sezonu, i ovo su njegove prve pripreme sa seniorskom ekipom.

– Biti deo ovog tima zaista je fenomenalan osećaj. Pogotovo jer sam dugo u klubu i drago mi je što sam zaslužio poverenje trenera i nadam se da ću u budućnosti tek pokazati da mogu da igram na vrhunskom nivou. Privilegija je biti na pripremama sa prvim timom, imam ogromnu želju za dokazivanjem i jedva čekam svaki trening i utakmicu kako bih vredno radio i napredoveo – ushićeno konstatuje mladi Mijailović na početku razgovora i nastavlja u jednom dahu.

– Ekipa me je sjajno prihvatila, kao i stariji igrači koji su nosioci igre i atmosfere. Gile Stojčev je neko sa kime često razgovaram i ko mi ukazuje na to koje su stvari bitne u seniorskom fudbalu, naravno tu je i kapiten Nikolić, tako da je nama mlađima olakšano privikavanje na nove okolnosti.

Kada pričamo o igračkim uzorima, mladi levi bek nema dilemu oko toga na koga bi trebalo da se ugleda.

– Marselo je definitivno za mene broj jedan. Mislim da je postoji kompletniji levi bek od njega na svetu, volim njegov stil igre.

Mijailović ističe da je velika čast biti deo tima na letnjim pripremama, ali priznaje da se ove pripreme umnogome razlikuju od svakih na kojima je do sada bio. 

– Dugo sam radio za ovaj trenutak i želim da ga iskoristim na najbolji mogući način. Naravno da se rad na pripremama prvog tima razlikuje od rada na pripremama mlađih kategorija, treninzi su naporni, radi se na mnogo više aspekata igre, rad je na zaista visokom nivou, kao uostalom i ambicije kluba. Bitno je da smo svi zdravi, i da je atmosfera među igračima na vrhunskom nivou, uz to je sve lakše – poentira na kraju razgovora Mijailović.

Fudbaleri Voždovca će u Vrnjačkoj Banji ostati sve do 17. jula kada je planiran povratak za Beograd gde će se dočekati početak prvenstva uz rad na ‘Krovu’.

FOTO: FK Voždovac 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter