0
Analize

‘PENAL MADRID’ ILI NE: Real na drugom mestu po broju penala, Čak pet svirana u protekle tri nedelje!

Objavljeno: 12.07.20 u 22:45

U važnim momentima tokom borbe za titulu u Španiji, gnev navijača Barselone pao je na sudije, za koje tvrde da ‘guraju’ Real Madrid.

Mnogi su ‘kraljevski klub’ u poslednjem periodu nazivali Penal Madrid, česti tu komentari navijača, ali u poslednje vreme i stručne javnosti, vode se polemike da li je Real Madrid klub koji guraju sudije. Šta kažu zvanični podaci?

Po podacima najviše penala dosuđeno je Viljarealu. ‘Žuta podmornica’ ove sezone 11 puta izvodila je udarac sa ‘bele tačke’, a Majorka, Atletik Bilbao i Real Madrid po 10, s tim da je Real imao sto posto uspešnosti.

Na tabeli LaLige Barselona se nalazi na drugom mestu, a na listi ‘penaldžija’ nalazi se tek na 14 mestu sa šest dosuđenih i isto toliko uspešno realizovanih jedanaesteraca.

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da je čak pet od 10 ‘penaltika’ Real Madrid izveo u periodu od 21. juna do 10. jula. Tri puta uspešan bio je Serhio Ramos, a poslednji 10. jula uspešno je u duelu sa Alavesom izveo Karim Benzema.

 U Meču protiv Real Sosijedada, Real je golom sa penala došao do vođstva u 50. minutu, potom je u gradskom derbiju protiv Hetafea golom sa penaltika Real došao do pobede (1:0), da bi naredni meč dobio identičnim rezultatom, takođe sa ‘bele tačke’, a strelac je ponovo bio Ramos.

Sa druge strane, od povratka fudbalske igre zbog duže pauze prouzrokovane koronavirusom, Barselona je izvela dva jedanaesterca. Jedan je postigao Lionel Mesi u pobedi nad Leganesom, dok je Argentinac potom 30. juna u duelu protiv Atletiko Madrida takođe zatresao mrežu (2:2).

Ako pogledamo sezonu pre, Real i Barselona bili su na deobi drugog mesta sa po devet penala, dok je Real Sosijedad imao 10.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter