0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac/HotSport

DNEVNIK KAPITENA VOŽDOVCA: Moj posao je da opipavam puls ekipe, bolje bih se snašao u Mortal Kombatu nego u FIFA! (dan 4)

Objavljeno: 10.07.20 u 10:00

Buđenje ujutru i standardna procedura – kafa, čitanje vesti, buđenje i provera raspoloženja cimera (Gile Stojčev) za današnji dan i lagani odlazak na doručak.

Već na doručku uvek može da se opipa puls ekipe i stekne se utisak kakvo će raspoloženje biti u ekipi toga dana. Do sada je svako jutro bilo odlično, ne smem da ureknem momke.

Prethodna dva dana smo imali po dva treninga dnevno, i to ne laka treninga, tako da ćemo danas raditi samo jutarnji trening, i to trening lakšeg intenziteta.  Nakon jutarnjeg treninga koji je zaista bio ‘limunada’ otišli smo na bazen, a po grupama smo zatim odlazili na spa centar u oporavak.

Gile Stojčev i ja smo bili u spa centru i uživali, polako se upoznavali sa svim pogodnostima istog i radili oporavak. Mada, možda i nismo bili? Mislim, ako nije ostalo zabeležno na društvenim mrežama… Jer sam video od ekipe 99 godište i mlađih da ako se nešto nije pojavilo na društvenim mrežama nije se ni dogodilo. A oni su se potrudili da se sauna itekako dogodi, ako me razumete. No, svako vreme nosi svoje breme.

DNEVNIK KAPITENA VOŽDOVCA: Na jutarnjoj kafi je nedostajao Mikić, uslovi u Vrnjačkoj Banji su fantastični (dan 1)

Uživali smo u slobodnom popodnevu i koristili pogodnosti bazena u hotelu. Bilo je i tu naravno interesantnih situacija, pa su se tako neki odvažili da skaču u bazen, te je Luka Cvetićanin izveo popularni „salto mortale“. Za sve ludorije Luke Cvetićanina potrebna mi je knjiga, nije dovoljna samo jedna kolumna. Interesantna glava.
Kao kapiten moram da uvek opipavam puls ekipe, da vidim u kakvom su raspoloženju igrači i šta im se mota po glavama. Iz onoga što do sada vidim, ove pripreme idu zaista u sjajnom smeru.

DNEVNIK KAPITENA VOŽDOVCA: ‘Namestili smo glave’! Ako nastavimo ovako, ne brinem za rezultate! (dan 2.)

Radimo vredno, ali i punimo baterije, atmosfera je sjajna i igrači su oduševljeni odnosom i radom sa stručnim štabom. Definitivno je odlučujući faktor razgovor i veliko razumevanje igrača, bez usiljenog odnosa i one mantre ‘Lezi, dig se, ustaj, sedi’.

Moj legendarni cimer Gile Stojčev i ja smo slobodno popodne proveli u druženju sa starim prijateljima iz okoline Vrnjačke Banje. Tu su naravno padale razne priče i prisećanja dogodovština iz ranijih igračkih dana, što uvek prija vetaranima kao što smo mi hahha.

Zatim smo se prošetali centrom Vrnjačke Banje, slikali se sa vrapcem, jer ako se ne slikamo kao da nismo bili naravno. Lekovitu vodu ćemo ostaviti za neki drugi dan, ne želimo da iskusimo sve odmah.

Za vikend se planira i odigravanje ozbiljnog turnira u FIFA, tako da smo se naoštrili za to najozbiljnije i jedva čekamo žreb koji bi trebao da bude obavljen uskoro. Mada, ja bih voleo da bude takmičenje i u Mortal Kombatu, u tome sam uvek dominirao. U fudbalu više volim da dominiram na terenu nego na igrici.

Moram da se osvrnem i na dva pojačanja koja su pristigla u naš tim. Marko Gajić je predstavljen kao novo pojačanje. Gaja je sjajan momak i snažan štoper sa kojim sam imao prilike da igram u Voždovcu tokom mog prvog mandata. Jako mi je drago što nam se pridružio.

Za njim je u klub došao i Miloš Pantović iz Crvene Zvezde. Veliki talentat generacije 2002. i jako mi je drago što će biti sa nama. Daćemo sve od sebe da napreduje u pravom smeru i da njegov dolazak u ovaj klub dobije svoj pun smisao.

Nakon četiri dana mogu samo da konstatujem da sam jako zadovoljan kako ekipa radi na pripremama, kako gradimo atmosferu i kakav je odnos prema treninzima i prema svim obavezama.

Iskreno sam ponosan na ekipu jer je sastavljena većinom od mladih momaka, ali momaka koji imaju radnu etiku i sjajan odnos prema obavezama. U subotu nas očekuje prijateljska utakmica sa Slogom Iz Kraljeva i svi jedva čekamo ovaj meč da vidimo gde se nalazimo u ovom momentu.

Moj cimer leže da spava u 22:30, tako da je vreme da i ja zaklopim lap top dragi dnevniče. Do sledećeg pisanja i čitanja……

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter