Napadač italijanskog Krotonea Luka Marković (20) priključio se prvom timu Partizana, sa kojim će u narednom periodu održavati formu.

Luka Marković se priključio timu Sava Miloševića, a ovaj mladi fudbaler već ima interesantnu priču – nekada je bio ‘biser’ Crvene zvezde i igrač Juventusa.


Mladi fudbaler je i prošlog leta bio jedan od igrača na koje je Partizan motrio i razmatrao za opciju prvog napadača, ali su u Humskoj odlučili da on nije dovoljno iskusan da bude prva opcija Miloševića.

Luka Marković je bio selektiran u Crvenoj zvezdi, da bi se potom preselio u Čukarički i njihove mlađe kategorije. Tamo čak nije stigao ni da debituje za seniorski tim i pre dve godine je odlučio da ode u inostranstvo. Potpisao je ugovor sa Krotoneom na četiri godine, a samo nekoliko meseci nakon potpisivanja ugovora prešao je u mladi tim Juventusa kao pozajmica. Tamo je postigao šest golova na 26 mečeva, ali kako nije bio zadovoljan minutažom, Marković je prošlog leta bio pozajmljen u Torino.

Pomenuta pozajmica ‘Bikovima’ je istekla 30. juna i Marković je ponovo ‘pod kapom’ Krotonea, ukoliko crno-beli ne odluče da se umešaju u celu priču i načine konkretniji korak.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE