0
Fudbal

HRABRA ODLUKA MLADOG GOLMANA: Kopačke ‘zameniо’ rukavicama za MMA

Objavljeno: 07.07.20 u 20:05

Australijski golman Isak Ričards, odlučio je da sa 21 godinu napusti fudbal i profesionalno se posveti bavljenju borilačkog sporta.

Mladi golman okušaće sreću u MMA borbama, nakon što je posle pet godina branjenja napustio poznati Adelejd junajted.

Isak Ričards je rođen u Adelejdu, Junajtedu se pridružio 2015. godine gde je najpre branio u mlađim kategorijama. U FFA kupu je debitovao za seniorski tim prošlog oktobra protiv Sentral Marinersa, tada je branio prvu utakmicu u australijskom šampionatu.

– Slobodna borba mi pomaže da razumem i nosim se sa svojim emocijama. Uzbuđen sam što izlazim iz zone komfora i jedva čekam da život posvetim mojoj istinskoj strasti: MMA sportu – u saopštenju je rekao Ričards.

I u Adelejdu su se oglasili o golmanu koji napušta tim, a i sport.

– Ne dešava se svaki dan da fudbaler dođe u tvoju kancelariju i obavesti te kako želi da se oproba kao MMA borac. U ime svih iz Adelejd junajteda, želim da se zahvalim Isaku na svemu što je učinio za klub, želimo mu sve najbolje u daljem životu – izjavio je sportski direktor Adelejda Brus Džiti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter