Nekadašnji fudbaler nekoliko srpskih klubova imao je zanimljiv životni, ali i profesionalni put.

Vezista Augustio Batioha jedan je od stranaca koji se najduže zadržao u našoj zemlji, a najveći trag ostavio je u dresu ‘romantičara’ sa Karaburme.


On je je pre 11 godina stigao u Novi Sad, igrao je još za Inđiju, OFK Beograd, Mladost iz Podgorice, odakle se otisnuo u Mađarsku i Češku, gde sada igra za Viktoriju Žižkov.

Imao je jednu epizodu i u Radničkom iz Niša i Jilhavi, a sve je počelo nakon preporuke Dušana Draškovića, koji ga je ‘skautirao’, a ovaj je umesto u domovini, prve profesionalne korake načinio baš u Srbiji.

Posle Novog Sada i Inđije, najduže se zadržao u OFK Beogradu, u tri sezone je odigrao meč života, i to ne samo zbog učinka na terenu.

– Imao sam sreću 2012. godine da postignem gol protiv Crvene zvezde, jednog od glavnih timova u Srbiji. Sećam se da se utakmica završila 1:1, ali najbolja stvar je usledila posle nje. Dok sam sedeo ispred računara u kući, stigla mi je na Fejsbuku poruka od jedne navijačice Zvezde. Želela je da mi čestita na golu. Počeli smo da se dopisujemo, a posle nekoliko nedelja smo se upoznali. Tri godine kasnije smo se venčali.