1
Domaći fudbal

MAČVA ‘PALI MOTORE’: ‘Nije sramota da kažete da nemate, sramota je da lažete i kradete’

Objavljeno: 06.07.20 u 21:05
Specifični uslovi zbog epidemije virusa COVID-19 obeležili su proteklu superligašku sezonu, a u istim uslovima fudbalski klubovi otpočinju pripreme i za naredno prvenstvo.

 
Predsednik FK Mačva Ivica Kralj kaže da svi moraju da se priviknu na nesvakidašnje uslove za srpski fudbal, a kao i tokom svakih priprema i ovaj prelazni rok biće u znaku dolazaka i odlazaka igrača.
– Sredinom prvenstva imali smo zbog epidemiološke situacije dugu pauzu u takmičenju, nakon završetka sezone jako kratka pauza, potpuno nesvakidašnji uslovi u našem fudbalu, ali šta možemo, moramo da se prilagođavamo. Startujemo sa pripremama, ekipa je za sada manje-više ista, biće kao i svake godine odlazaka, pokušaćemo da dovedemo neke nove igrače. Finansijska situacija u klubu nije sjajna, ali mi uvek gledamo pozitivno, šta god da se desi. Možemo da obećamo da ćemo se boriti, videćemo kako će klub funkcionisati u narednih mesec-dva, nije laka situacija, ali tu smo da radimo, pa ćemo videti – rekao je Kralj.
 
Šef stručnog štaba Dragan Aničić ističe da se planiran odlazak na Zlatibor na pripreme otkazuje i da će pripreme biti sprovedene samo u Šapcu.
– Treniraćemo u Šapcu, koristićemo glavni i teren na stadionu FK ‘Borac’, a tokom ove nedelje pokušaćemo da kompletiramo ekipu, koliko god je to moguće, jer sve zavisi od mnogo stvari. Do sada ekipu su napustili Mladen Živković i Marko Jevtić, a što se tiče ostalih igrača, biće sigurno još odlazaka. Ja imam neki spisak pojačanja i kao što sam i rekao po završetku prvenstva, pokušaćemo da dovedemo samo igrače koji će biti pojačanja. Ako nismo u situaciji da dovedemo prava pojačanja, nećemo nikoga ni dovoditi . Oslonićemo se na igrače koji su već duži period tu i na decu koju ima Mačvina škola fudbala. Nije sramota da kažete da nemate, sramota je da lažete i kradete, tako da ukoliko budemo imali sredstva dovešćemo kvalitetne igrače kako bi Mačva mogla da liči na onu od pre, kada je postizala istorijske uspehe – rekao je Aničić.
 
Plan odigravanja pripremnih utakmica na Zlatiboru bio je spreman, međutim zbog otkazivanja odlaska, svi prijateljski mečevi igraće se u Šapcu i okolini, a raspored mečeva biće naknadno saopšten, objašnjava Aničić.

FOTO: FK Mačva 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter