0
Domaći fudbal

BIVŠI KAPITEN CRVENO-BELIH: Želim da igramo lep i kvalitetan fudbal

Objavljeno: 06.07.20 u 15:55

Sportski direktor Grafičara i bivši kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković , govorio je o ambicijama u novoj sezoni, kako će izgledati tim Milije Žižića, kao i plan priprema našeg razvojnog tima koji će sa radom početi od četvrtka.

– Prva tri dana ćemo iskoristiti za uobičajena testiranja igrača, kako bismo bili upoznati sa njihovom trenutnom spremom i formom. U nedelju ćemo imati slobodan dan, da bismo od ponedeljka krenuli sa radom na terenu. Treninzi će uglavnom biti dva puta dnevno, bićemo u Beogradu do 27. jula kada je planiran odlazak na Zlatibor, ako ova situacija oko korona virusa to dozvoli. Po planu bi ostali na Zlatiboru dve nedelje da bi 15. avgusta spremni dočekali početak prvenstva – počeo je Luković.

Bivši kapiten Crvene zvezde izneo je i očekivanja pred novu sezonu u Prvoj ligi Srbije.

– Očekivanja moraju biti i jesu uvek najviša. U sezoni za nama nismo ušli u Superligu, iako smo to rezultatski zaslužili. Bili smo drugi na tabeli, sa najmlađim timom u ligi, tako da je to veliki uspeh. Svakako, razvoj igrača u sledećoj sezoni je na prvom mestu, zatim rezultat, kao i da igramo lep i kvalitetan fudbal. Mi smo imali određen plan kako ćemo izgledati ovog leta, ali zbog cele situacije sa koronom se sve dosta poremetilo. Prelazni rok će takođe biti specifičan, traje do oktobra, praktično će neke stvari morati da se rešavaju u hodu.

Luković je istakao da će u narednoj sezoni biti dva-tri iskusna igrača, ali da će kostur tima činiti mladi, talentovani fudbaleri.

– U novoj sezoni imaćemo, uslovno, mlađu ekipu. U timu Grafičara biće priključeni mladi fudbaleri koji su igrali Omladinsku ligu Srbije, kao i Ligu šampiona za mlade. Otprilike, na početku priprema biće deset momaka koji su nosili dres Grafičara i Zvezde u mlađim kategorijama. Takođe, tu će biti i nekoliko iskusnijih igrača, doveli smo bivšeg kapitena Crvene zvezde Nikolu Mikića koji će puno značiti mladim fudbalerima pred kojima je karijera. U planu je da dovedemo još dva do tri iskusnija igrača, dok će preostali roster popuniti naši kvalitetni mladi fudbaleri. Sedam-osam igrača koji su bili nosioci igre u prethodnom period će ostati, dok su ostali momci otišli put Superlige, dok će Krstović i Eraković biti u prvom timu Crvene zvezde. Sa nekima smo se rastali, tako da nas praktično čeka neki ponovni proces i rad ispočetka. Međutim, to je lepota i čar ovog posla, tako da se radujemo novom početku.

Sportski direktor Grafičara ne krije zadovljstvo što je Milija Žižić ostao trener prvog tima.

– Šef stručnog štaba je u prethodnom periodu pokazao da ima kvalitet. To je trener koji ima godine rada i rezultat iza sebe. Definitivno mislim da je pun pogodak što će on ostati sa nama. Kada pričamo o Žižićevim rezultatima, tu ne mislim samo na takmičarski uspeh, već i na promociju nekih igrača koji su sada u prvom timu Crvene zvezde poput Gavrića, Nikolića, Konatara, kao i Erakovića i Krstovića, koji je bio šest meseci kod nas. Sve ukupno sam više nego zadovoljan, ali nećemo tu stati, idemo još jače napred i uvek može bolje – podvukao je Aleksandar Luković.

Sportski direktor Grafičara i bivši kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković u razgovoru za naš sajt govorio je o ambicijama u novoj sezoni, kako će izgledati tim Milije Žižića, kao i plan priprema našeg razvojnog tima koji će sa radom početi od četvrtka.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter