0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

RADULOVIĆ ZA HS: Crna Gora ili Srbija – Ne pravim razliku to su brat i sestra! Ostvario sam svoje snove za jedno poluvreme!

Objavljeno: 02.07.20 u 10:08

Postoji posebna veza između Ljupka Petrovića i Dejana Stankovića, sadašnji trener Crvene zvezde debitovao je kao šesnaestogodišnjak 11. februara 1995. godine u dresu Crvene zvezde i večno će pamtiti meč protiv OFK Beograda. Istorija se ponavlja, te će mladi Andrija Radulović večno pamtiti svoj debi u crveno-belom dresu, u kojem je već nagovestio da Zvezda ima veliki zalog za budućnost i možda novog Dejana Stankovića u svojim redovima.

Mladi vezista rođen je 3. jula 2002. godine u Kotoru, svoj debi pamtiće ne samo zbog pobede nad Radnikom iz Surdulice, već i svom prvom golu postignutom u Crvenoj zvezdi. U očima nekih navijača, ponovila se ta davna 1995.  godina, na nebeskom putu Crvene zvezde jarko je zasjala nova, svetla zvezda, a u razgovoru sa Radulovićem uverili smo se da će njegov sjaj dugo obasjavati zvezdaške puteve. 

ANDRIJA RADULOVIĆ: Podizanje pehara sa Zvezdom – dečački san!

– Utisci su se slegli, moj debi je sigurno najlepši dan u mom životu i moj drugi rođendan. Sve se veoma brzo izdešavalo, počeo sam sezonu u omladinskoj selekciji, a završio je na najlepši mogući način kao prvotimac Crvene zvezde. Neverovatan je osećaj debitovati, postići gol i otrčati na sever na istoj utakmici. Ostvario sam svoj san za samo jedno poluvremene – počeo je Radulović razgovor za HotSport.

FOTO: FK Crvena zvezda

Stvara li ‘debi iz snova’ pritisak ili dodatnu motivaciju?

Imao sam sreću da ostvarim svoj san i nešto što svaki igrač Omladinske škole želi. Hvala Bogu, hvala Misteru (Dejan Stanković prim. aut), hvala kapitenu Milanu Borjanu jer su odlučili da baš ja budem taj koji će izvesti penal i na tome sam im beskrajno zahvalan. U mojoj porodici svi su veliki zvezdaši i kada sam počeo da treniram fudbal sanjao sam da debitujem na Marakani, a ovakav scenario je bio moj san. Upravo debitantski gol i poverenje koje mi je ukazano samo je dodatna motivacija da iz dana u dan još više radim, napredujem i ređam uspehe sa Crvenom zvezdom.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De lako matori… ode čovek u Barselonu! #Pjanic #Barca #Barcelona #MiralemPjanic #SerifKonjevic

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

Kakve poruke su ti stizale od saigrača nakon debija?

– Dobio sam veliki broj poruka po završetku utakmice. Svi su bili i više nego srećni zbog mene, zajedno smo proveli nekoliko lepih i uspešnih godina u mlađim selekcijama. Mnogo mi znači njihova podrška i nadam se da će mi se što više njih pridružiti u prvom timu.

Kao dečak gledao si Dejana Stankovića na televiziji, kako danas gledaš na saradnju sa njim, koliko znači njegova podrška?

Mnogo mi znači podrška Mistera, odlično me je prihvatio celi stručni štab i saigrači kada sam se priključio prvom timu. Dosta razgovaram sa njim i Nenadom Milijašem i tu su uvek da mi pomognu dobrim životnim i fudbalskim savetima. Posle debija Stanković mi je dao neke životne savete koje ću zauvek pamtiti. Najbolje razume poziciju u kojoj se trenutno nalazim, znajući da je i on jako mlad debitovao za Crvenu zvezdu. Upravo zbog toga Mister zna koliko podrška mladim igračima znači i ja sam mu zahvalan na ukazanoj prilici. Učiniću sve da ga ne izneverim u narednom periodu i da pokažem koliko mogu.

FOTO: FK Crvena zvezda

S obzirom da vučeš korene iz Crne Gore, da li si već razmišljao o tome za koju reprezentaciju ćeš nastupati u budućnosti?

– Trenutno razmišljam samo o Crvenoj zvezdi i ne razmišljam puno unapred. Jedva cekam početak priprema i želim što više da napredujem i pokažem kvalitet. Ne pravim razliku između Srbije i Crne Gore jer za mene su te dve države kao brat i sestra koji se podjednako vole.

Zbog broja na dresu porede te sa Nemanjom Radonjićem, zašto baš 49?

– Nije bilo puno slobodnih brojeva, a izabrao sam broj 49 jer je moj deda kojeg puno volim 1949. godište, a moj otac Đorđe rođen 04.09. tako da nije bilo puno razmišljanja.

Sa sedamnaest godina već si šampion Srbije, kakve su tvoje ambicije sa Crvenom zvezdom naredne sezone?

– Kada si igrač Crvene zvezde, ambicije su uvek najviše. U svakoj utakmici se ide na pobedu, a želja za osvajanjem trofeja se ne dovodi u pitanje. Cilj mi je da ove godine pored osvajanja duple krune izborimo plasman u Ligu šampiona. Dejan Stanković živi za Crvenu zvezdu i siguran sam da će sve učiniti da se to i desi. Budući da sam u prethodnoj sezoni imao priliku da igram u Ligi šampiona za mlade, mislim da bi plasman u najelitnije evropsko takmičenje bio logičan sled događaja.

Dosta uspeha beležio si sa omladincima u Ligi šampiona, nadaš li se ponavljanju prethodne sezone sa seniorima?

– Omladinska Liga šampiona je prelepo iskustvo. Mnogo su mi značile takmičarske utakmice koje smo igrali protiv najboljih evropskih ekipa. Pored izuzetno teških protivika u grupi uspeli smo da prođemo u osminu finala i ostvarimo najveći uspeh u istoriji Omladinske škole. Sjajno smo radili sa trenerom Slavoljubom Đorđevićem i rad se isplatio. Sledeći korak i moja želja je svakako da zaigram i u Ligi šampiona sa prvim timom Crvene zvezde, moji saigrači i ja ćemo sve učiniti da to i ostvarimo ove godine.

Omiljeni saigrač?

– Ne mogu nikoga da izdvojim jer kada sam prvi put ušao u svlačionicu, osetio sam porodičnu atmosferu i svi saigrači su mi dali podršku i ponašali se prema meni kao prema mlađem bratu, tako da se osećam kao da sam celog života sa njima.

FOTO: FK Crvena zvezda

Kako gledaš na to što te deo javnosti poznaje kao ‘onaj mali što je šutnuo penal’?

– Želja mi je da iskoristim svaku šansu, koja mi se pruži i da napredujem u Crvenoj zvezdi što više mogu. Siguran sam da ću u narednom periodu tek pokazati sav potencijal.

Gde bi voleo da zaigraš posle Zvezde?

-Ne razmišljam o tome, želja mi je da napredujem, pružim klubu što više mogu i ostavim dublji trag. U glavi mi je samo Crvena zvezda.

ANDRIJA RADULOVIĆ NAKON DEBIJA IZ SNOVA: Najlepši dan u životu!

Ko ti je fudbalski uzor?

– Nikada nisam imao idola ali ako treba da izaberem nekoga ko mi je uzor, to bi bio Dejo Savićević. Svi ljubitelji fudbala znaju kakav je Dejo bio igrač i koliko je uspeha postigao sa Zvezdom. Nije slučajno to što mu je nadimak bio ‘Genije’- rekao je Radulović u razgovoru za HotSport.

Nema sumnje da je Dejan Stanković pronašao recept za uspeh, a to je ulaganje u mlade igrače iz svojih redova, na njima je da pokažu svoj potencijal i zasluže mesto u istoriji crveno-belih.

FOTO: Crvena zvezda 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter