FOTO: Twitter/Mirko Poledica/screenshot
in , ,

OGLASIO SE SINDIKAT PROFESIONALNIH FUDBALERA: FSS pokušao da nas ponizi, ne želimo njihovu milostinju

Dan nakon odluke FSS da se ugroženim fudbalerima Borca, Donjeg Srema i Jagodine dodeli jednokratna pomoć od 500 evra, oglasio se Sindikat profesionalnih fudbalera.

Oni jasno i nedvosmisleno ne žele da prihvate pomoć za koju smatraju da je poniženje.

Saopštenje za javnost prenosimo u celosti:

Odlukom rukovodstva FSS da nam dodeli po 500 evra pomoći osetili smo dodatno poniženje na koje ne pristajemo. Podsetićamo javnost da je FSS sve ove godine pružao klubovima logističku podršku da ne budemo isplaćeni za svoje pošteno zarađene plate, na način da su štitili klubove, nisu ih kažnjavali i pomagali su im u izigravanju fudbalskih regulativa. Poreg gore navedenog, svi igrači su na račun FSS morali da upate u proseku više od 500 evra (bez advokatskih troškova) da bi dobili zvanične odluke i da bi mogli da napuste klubove dužnike i sada nam nude da nam vrate ono što su nam već uzeli, dok je u isto vreme stranim igračima sve bilo besplatno. 

Takođe, FSS je sve ove godine prećutno pomagao klubovima dužnicima, da i dalje prihoduju od trening kompenzacija i solidarnih transfera. Za vreme našeg štrajka dok smo sedeli na betonu FSS je delio sportsku opremu po Srbiji i niko nas nije pitao kako nam je. Pored naših teških materijalnih statusa, naše dostojanstvo nije na prodaju.

PODRŠKA ZA UGROŽENE FUDBALERE: Na predlog predsednika FSS-a Slaviše Kokeze novčana pomoć za igrače Borca, Jagodine i Donjeg Srema

Gospodo iz FSS, zahvaljujući vama većina naše dece je gladna ali na sreću, naša deca su zdrava. Nažalost, u Srbiji ima dosta gladne i bolesne dece pa vas pozivamo da novac koji ste namenili za naše ponižavanje usmerite onim kojima taj novac život znači. Uplatite novac na račun 160-6000000043054-91 za lečenje naše malene sugrađanke Sofije Markuljević i opraštamo vam sve vaše grehove.
Dana 01.07.2020.

Autor: Redakcija

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

RASTANAK POSLE 14 GODINA: Prekaljeni košarkaš napustio CSKA!

ZVEZDA DRUGA U EVROLIGI: Sjajno dostignuće za klub sa Malog Kalemegdana