0
Evropske lige

FOTO: Twitter/screenshot

VRATIO VELIKANA U BUNDESLIGU, PA ZAVRŠIO KARIJERU: Legendarni napadač rešio da ‘okači kopačke o klin’, saigrači ga na rukama ispratili u penziju (VIDEO)

Objavljeno: 29.06.20 u 11:38

Bivši nemački reprezentativac i napadač Štutgarta Mario Gomez najavio je kraj igračke karijere.

Gomez je u jučerašnjem porazu svoje ekipe od Darmštata (1:3) zatresao mrežu, ali uprkos tome Štutgart je kao drugoplasirana ekipa ‘Cvajte’ izborio povratak u elitu.

Nakon poslednje utakmice u karijeri, igrači Štutgarta su Gomeza nosili na rukama i tako ga poslali u penziju.

Gomez je bio jedan od najboljih nemačkih napadača, a sa Štutgartom je 2007. osvojio nemačko prvenstvo, a potom još dve titule u dresu Bajerna, sa kojim je osvojio i Ligu šampiona 2013. godine.

Nosio je dres Fiorentine, Bešiktaša, sa kojim je bio prvak Turske 2016. godine, a zatim se vratio u domovinu, igrajući za Volfsburg, a od 2018. ponovo za Štutgart.

U karijeri je odigrao 582 utakmice i postigao 304 gola, a za nemačku reprezentaciju je odigrao 78 utakmica i postigao 31 gol, osvojio je svetsku bronzu 2010. i evropsko srebro 2008. godine.

 

FOTO: Twitter/screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter