0
Domaći fudbal

JOVAN NIŠIĆ: ‘Neverovatna sezona je iza nas, teško je sabrati sve utiske’

Objavljeno: 26.06.20 u 14:25

Jovan Nišić je tokom pretprošle sezone imao epizodnu ulogu u timu Voždovca, retko je dobijao priliku u timu koji je uglavnom bio sastavljen od starijih igrača, ali i tu je pokazao svoj karakter.

Strpljivo je čekao svoju priliku, radio je na sebi još više i verovao da će njegovo vreme na ‘Krovu’ tek doći. Tako je i bilo.

Mladi vezista je u toku tek završene sezone bio je jedan od najbitnih šrafova u timu Voždovca, te je tako privukao pažnju i selektora mlade reprezentacije Srbije Ilije Stolice koji je uputio poziv na adresu kluba u Zaplanjskoj ulici da Nišić bude deo odabranih fudbalera koji su predstavljali našu zemlju. Napomenimo i da je golman Voždovca Marko Ilić takođe zauzeo mesto među stativama “orlića”.

Nišić u razgovoru za klupski sajt napominje da nije lako sumirati sezonu koja je ostala iza nas zbog svega što se dešavalo u njoj.

– Sezona iza nas je bila neverovatna. Teško je i sabrati utiske. Posle prve blistave polusezone, i odličnih rezultata, upali smo u krizu u nastavku. Imali smo visoke ciljeve, i nadali se borbi za Evropu, ali nažalost u tome nismo uspeli. Onda je nastupila i pandemija Koronavirusa i vanredno stanje, i sve je stalo. Ko se mogao tome nadati? – počinje priču Nišić.

– Na svu sreću nakon pauze našoj ekipi su opet počete da se dešavaju lepe stvari. Počeli smo da ostvarujemo dobre rezultate, ali ono što je možda i bitnije jeste da smo za kratko vreme usvojili model igre koji je od nas zahtevao stručni štab. Takođe drago mi je što je mnogo mladih igrača dobilo i iskoristilo svoju priliku da se promovišu i da naprave sebi bolju poziciju za narednu sezonu gde se od njih mnogo očekuje.

Kratku pauzu do početka priprema za novu sezonu Nišić provodi – radno.

Nemam mnogo prostora za odmor, radim vredno i treniram kako bih što spremniji dočekao početak priprema za novu sezonu. Osećam se odlično, za sada sve ide u dobrom smeru i mislim da ću dočekati nove pripreme maksimalno spreman. – pun je samopouzdanja mladi vezista.

Što se tiče planova ‘Zmajeva’ za narednu sezonu – Nišić je bio kratak i jasan.

– Najbitnije je naravno da dobro odradimo pripremni period, i da se bez većih problema spremimo za ono što nas očekuje ovog leta. Imamo sjajnu komunikaciju sa stručnim štabom tako da ne sumnjam da ćemo napraviti sjajnu atmosferu i postaviti pred sebe realne ciljeve koje trebamo dostignuti naredne sezone.

Fudbaleri Voždovca opet se okupljaju u ponedeljak 29. juna kada će u dva dana odraditi neophodne medicinske preglede za početak sezone, a zatim je za sredu zakazan i trening na ‘Krovu’ čime će početi pripreme za novu sezonu. Nakon toga planiran je puta u Vrnjačku Banju 6. jula gde će se Zmajevi zadržati 10 dana i odigrati kontorlne mečeve.

FOTO: Dušan Sandić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter