1
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

VOJISLAV GAJIĆ O MEČU SA PARTIZANOM: Borićemo se muški, pa kako bude

Objavljeno: 18.06.20 u 15:55

U derbiju poslednjeg kola Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra dočekuju ekipu Partizana iz Beograda. To će ujedno biti poslednji meč ove sezone koji će crveno-beli odigrati pred svojim navijačima, što je još jedan dodatan razlog za sve navijače Novosađana da dođu na stadion i podrže svoj tim.

Bez obzira na ishod sutrašnje utakmice, Vojvodina će u narednoj sezoni definitivno učestvovati u kvalifikacijama za Ligu Evrope, što je bio osnovni takmičarski cilj koji je u ime kluba postavio predsednik Vojislav Gajić.

– Kada sam dolazio prošle godine, za mnoge je bilo nezamislivo da Vojvodina za godinu dana može da se digne, dobije energiju i ostvari dobar rezultat. Uz malo sreće, mogli smo do poslednjeg dana biti uključeni i u borbu za titulu. Međutim, sada imamo jednu koheziju između iskustva i mladosti, a šef Nenad Lalatović, što je svima potpuno jasno, ima hemiju sa igračima. On je mlad trener, koji je predodređen da pravi dobre rezultate, a možda je baš sada trenutak i da osvoji trofej – kaže Gajić.

Već u sredu, Vojvodina i Partizan će se ponovo sastati, ali ovoga puta u finalu Kupa Srbije.

– Uz dužno poštovanje, Partizanu je Kup jedina prilika da spasi ovu sezonu. Što se tiče Vojvodine, moja najava s početka sezone se odnosila na plasman u Evropu i konsolidaciju kluba, što je ostvareno. Potajno smo se nadali da možemo doći do finala Kupa, u kojem ćemo odigrati muški, pa kako bude. Niko ništa ne zaslužuje zbog svoje istorije ili tradicije, već isključivo zbog napora i rada koji je uložio da bi do toga došao. Spram načina na koji smo mi radili i rezultata koje smo ostvarili ove sezone, bilo bi realno da Vojvodina osvoji Kup, ali to će pokazati isključivo teren – ističe Gajić.

Predsednik FK Vojvodina napominje da razume razloge zbog kojih navijači Voše neće putovati na finale u Niš.

– Nedolazak naših navijača na utakmicu će svakako biti veliki hendikep za našu ekipu, ali sa druge strane, potpuno razumemo njihovu odluku. Na nekim od prethodnih finala u kojima smo učestvovali, imali smo podršku od čak oko 11.000 navijača i to baš na stadionu Partizana, te nema sumnje da bismo, da se meč igra u nekom bližem gradu, ponovo imali fantastičnu podršku sa tribina. Međutim, ako se setimo da su naši navijači u Beograd morali da krenu u popodnevnim, a vraćali se u sitnim noćnim satima, možete misliti koliko bi tek vremena bilo potrebno da se ode do Niša i nazad. Takođe, nejasno je koju to prednost za odigravanje finala ima Niš u odnosu na mnoga druga rešenja koja su bila u opticaju – napominje Gajić.

Iako ova sezona još uvek nije završena, on već razmišlja i o narednoj, odnosno o predstojećem prelaznom roku.

– U zimskom prelaznom roku smo imali ozbiljne ponude za Topića, pa čak i za Zukića i Neškovića. Međutim, iako su tada mediji pisali da je Topićev odlazak već gotova stvar, javno sam rekao da takvu mogućnost uopšte ni ne razmatramo. Kao i za sve drugo, pokazalo se da sam bio u pravu. Vrlo brzo ćemo imati sednice Upravnog odbora i Skupštine, na kojima ćemo usvojiti strategiju za budući period. Situacije u kojima klub prihvata kakve-takve ponude pojedinih menadžera da bi mogao da isplati plate više nisu tema u FK Vojvodina, već isključivo sportski razvoj i procena struke – naglašava prvi čovek Vojvodine.

Predsednik FK Vojvodina je uveren da će Voša u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne sezone igrati na stadionu ‘Karađorđe’.

– Od prvog dana kada je počelo da se govori o izgradnji stadiona, nisam davao nikakve posebne izjave o tome. To je stvar Grada i države, odnosno firme ‘Srbijagas’, koja plaća izradu projekta. Još jesenas kada se počela stvarati tenzija o tome gde će Vojvodina igrati kada krene izgradnja stadiona, rekao sam da je još rano da se bavimo time, jer sam i sam iz građevinske industrije i znam kako stvari teku u tom poslu. Za sada, sigurno je samo to da postoji dobra namera i da je projekat u fazi izrade, kao i to da će Vojvodina evropske utakmice igrati na stadionu ‘Karađorđe’ – rekao je Gajić.

 

FOTO: FK Vojvodina

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter